Kilde in Shiffrinova na podelitvi nagrad ESPN v New Yorku sredi julija. Foto: Instagram Mikaela Shiffrin
Kilde in Shiffrinova na podelitvi nagrad ESPN v New Yorku sredi julija. Foto: Instagram Mikaela Shiffrin

26-letna Shiffrinova, z 69 zmagami druga najuspešnejša smučarka v zgodovini, in 28-letni Kilde, lanski zmagovalec v skupnem seštevku, sta delovala izredno srečno in zaljubljeno, ko sta oboževalcem ponudila mali vpogled v njuno skupno življenje.

Med drugim sta povedala, kdo je bolj "naravno nadarjeni športnik" (Kilde), kdo lahko naredi več počepov (Shiffrin), če poslušata glasbo med pripravami, in kakšno, ter po kateri progi za moške oz. ženske bi se najraje spustila – Mikaelo mika Saslong v Val Gardeni, Kildeja pa Cortina d'Ampezzo.

Prvič ga zavrnila

A verjetno najbolj zanimiv je bil odgovor na vprašanje, kdo od njiju je bil tisti, ki je naredil prvo potezo, da sta postala par.

Čeprav prav dosti podrobnosti nista izdala, pa je Kilde priznal, da je bil to on, in sicer prvič že pred šestimi leti.

A ga je Mikaela zavrnila – vajo je vztrajni Viking ponovil še nekajkrat, preden je Američanka, ki je bila pred tem med letoma 2017 in 2019 v zvezi s francoskim veleslalomskim specialistom Mathieujem Faivrejem, podlegla.

Da sta par, sta s skupno fotografijo na Instagramu potrdila konec maja, s hudomušnim pripisom "Če veste, veste – in zdaj veste."

Več lahko izveste v priloženem pogovoru (v angleščini).