Čeprav je Kim Kardashian prve manekenske podvige nizala že na začetku tisočletja (takrat je v Los Angelesu navdušila odeta v sestrino znamko Dash), lahko sprehod po najprestižnejših modnih brveh glavnega mesta mode označimo kot njen daleč največji tovrstni uspeh.

Zvezdnica se je tam znašla v družbi nekaterih najvplivnejših manekenskih veterank in zvezdnic. Po sobanah salona hiše Balenciaga so se sprehodile še Nicole Kidman, Dua Lipa, Bella Hadid in Naomi Campbell.

Kim v črni večerni obleki

Medtem ko je Kim nosila črno večerno obleko z izrezom in všitimi rokavicami, je Nicole Kidman svojo modno kariero iz osemdesetih prebudila v lesketajoči srebrni obleki, Naomi Campbell pa je navzočim jemala dih v dolgi črni obleki z visokim ovratnikom.

Dokaj nenavadno je, da se po stezah prestižnih modnih hiš sprehajajo takšne zvezdnice. Cilj znamke je ponesti velikokrat nedostopen svet visoke mode tudi med splošno javnost. Po besedah direktorja Balenciage Cédrica Charbita je čas za demistifikacijo miselnosti, da modni svet izključuje. Želja je, da se predvsem mladim omogoči bližnji dostop do oblačil, predstavljenih na pariškem tednu mode.