Kirstie Alley danes tehta več kot 100 kilogramov. Foto:
Kirstie Alley danes tehta več kot 100 kilogramov. Foto:
Kirstie Alley
Leta 2007 pa je s svojim videzom vzbujala zavist pri vrstnicah ... Foto: EPA

Tehtnica je namreč pokazala zajetnih 103 kg, njeno najvišjo telesno težo doslej. "Veliko bolj ogabna sem kot kadar koli prej," pravi 58-letnica, ki je pred desetletji zaslovela z vlogo v humoristični seriji Na zdravje, za katero je dobila tudi emmyja, se pojavila v nekaj filmih (predvsem komedijah), v 90. letih pa spet dobila glavno vlogo v humoristični nanizanki Veronikine skušnjave.

Adijo, telovadba, dobrodošla, hitra hrana!
A, upoštevajoč nihanje njene telesne teže v preteklosti, za Alleyjevo to ni nič zelo novega. V treh letih, ko je bila obraz znamke izdelkov in programa za hujšanje Jenny Craig, je (zelo javno) shujšala s 100 na 66 kg.

A odkar ji je leta 2007 pogodba z omenjenim podjetjem potekla, je nehala telovaditi, majhne odmerke nizkokaloričnih obrokov pa so nadomestili kitajska hrana in testenine, utopljene v maslu, priznava 172 cm visoka zvezdnica.

Cilj: 63 kg in seksi v bikiniju
Alleyjeva, ki je svoje izkušnje z bojem proti kilogrami opisala tudi v avtobiografski humoristični nanizanki Fat Actress (v prevodu Debela igralka), je zdaj odločena, da bo (spet) najela trenerja, se (spet) odpovedala maslu in se prijavila na triatlon. Njen cilj: tehtati 63 kg in (spet) popoln videz v bikiniju. "Bolj se bom morala truditi kot zadnjič," pravi, a dodaja, da se podviga veseli.

A. K.