Monaški dvor je v veselem pričakovanju novega potomca. Foto: Reuters
Monaški dvor je v veselem pričakovanju novega potomca. Foto: Reuters

"Knez in kneginja Monaka sta radostna, da lahko javno sporočita, da je kneginja Charlene noseča. Novi član monaške knežje družine naj bi se rodil konec leta," je palača objavila v sporočilu za javnost.

Leta in leta so se prebivalci te miniaturne kneževine ob Azurni obali bali, da bo družina Grimaldi prav zares izumrla, da bodo ostali brez vladarja, podrejeni Franciji. Čeprav je leta 2002 Monako spremenil ustavo, tako da je omogočil nasledstvo prestola tudi Albertovi starejši sestri Caroline oz. njenima sinovoma (do takrat je veljalo, da lahko prestol nasledi le vladarjev najstarejši moški potomec, če pa bi vladar umrl brez moških potomcev, bi bila prihodnost kneževine neznanka), je v državi še vedno vladala negotovost.

56-letni knez Albert in nekdanja plavalka, 36-letna Južnoafričanka Charlene Wittstock, sta se poročila julija 2011. Po ugibanjih, kako močna je v resnici njuna ljubezen, sta zdaj zatrla vse zlobne govorice. Njun potomec bo z rojstvom postal prvi v vrsti za prestol. Iz palače pa so še sporočili, da bo Charlene rodila še pred koncem letošnjega leta. Do rojstva otroka ostaja uradna naslednica za prestol princesa Carolina, Albertova starejša sestra, in njen najstarejši sin Andrea Casiraghi, ki je pred kratkim postal oče.

Albert ima tudi dva nezakonska otroka (ki ne moreta postati uradna naslednika dvora) - Jazmin Grace Grimaldi, ki se je rodila leta 1992, je iz razmerja s kalifornijsko lepotico Tamaro Rotolo in Alexandra Erica Stephana Costo, ki se je rodil leta 2003 in je plod kratkega razmerja, ki ga je princ imel s stevardeso Nicole Coste.