Po ločitvi je Nick kmalu začel romanco z voditeljico Vanesso Minnillo. Simpsonova se je za kratek čas zapletla v vezo s pevcem Johnom Mayerjem, ki je pozneje grel posteljo tudi Jeniffer Aniston. Pevka je zdaj našla ljubezen na nogometnih igriščih in je v vezi z napadalcem Dallas Cowboysov Tonyjem Romom. Foto: EPA
Po ločitvi je Nick kmalu začel romanco z voditeljico Vanesso Minnillo. Simpsonova se je za kratek čas zapletla v vezo s pevcem Johnom Mayerjem, ki je pozneje grel posteljo tudi Jeniffer Aniston. Pevka je zdaj našla ljubezen na nogometnih igriščih in je v vezi z napadalcem Dallas Cowboysov Tonyjem Romom. Foto: EPA
Družina Hogan
Po ločitvi si je Linda poiskala 20 let mlajšega žrebca Charleyja Hilla, Hulk pa si je našel Lindino dvojnico v Jennifer McDaniel. Foto: EPA
Carmen Electra in Dave Navarro
Vroča lepotica je trenutno zaročena z nekdanjim kitaristom skupine Korn, Robom Pattersonom, trikrat ločeni Navarro pa uživa v samskem stanu. Foto: EPA
Travis Baker in Shanna Moakler
Po okrevanju se je Travis vrnil v objem Shanne, s katero pa ne načrtujeta še enega sprehoda do poročnega oltarja. Foto: Reuters
Nicole Richie in Paris Hilton
Najbolj razvpiti prijateljici Nicole in Paris. Foto: People
Rebeka Dremelj
Rebeka se ne sooča s težavami, ki so jih imeli tuji pari v resničnostnih oddajah. Foto: MMC RTV SLO

Zvezdniški pari in prijatelji, ki so 24 ur na očeh snovalcev oddaj, pogosto pozabijo, da se njihove vloge končajo, ko ugasnejo kamere. Zbrali smo le nekatere izmed tistih, ki so dokazali, da srečni konci veljajo le za zgodbe, ki še niso končane.

Mladoporočenca
Teksaški plavolaski Jessici Simpson je preboj na televizijske zaslone uspel z resničnostno oddajo "Newlyweeds". Po poroki z nekdanjim pevcem deške skupine 98 Degrees, Nickom Lacheyem, sta se v 41 epizodah pred kamerami soočala z izzivi, ki jih prinaša zvezniško življenje v dvoje. V oddaji, ki so jo predvajali od avgusta 2003 do novembra 2005, je Jessica igrala "neumno blondinko" medtem ko je bil Nick njen "potrpežljiv" mož.

Par je naznanil ločitev samo 11 mesecev pozneje, ko se je odvrtela končna špica resničnostnega šova. Jessica je kot vzrok za njuno ločitev navedla nepremostljive razlike. Medtem ko je Nick pozneje priznal, da je bila prav resničnostna oddaja tista, ki je snela poročne prstane z njunih rok. "Skupaj z Jessico sva začela igrati vloge tudi v zasebnosti, meja med obema resničnostma se je zameglila. Začela sva se spraševati, kaj je res v najinem vsakdanjiku," je pojasnil pevec.

"Stara zakonca"
Svoje izkušnje iz 24-letnega razburljivega življenja v zakonskem jarmu sta pred kamerami dve leti delila tudi rokoborec Hulk Hogan in ljubezen njegovega življenja Linda. V epizodah Hogan Knows Best sta med drugim skupaj obiskala zakonskega svetovalca, toda samo mesec potem, ko sta nehala svojo zasebnost deliti pred gledalci VH1, je Linda šokirala vse - vložila je namreč vlogo za ločitev. Belobradi rokoborec je zanjo izvedel šele, ko je gledal oddajo na krajevni televiziji. Pozneje je priznal, da je njuna ljubezenska ladja že celo desetletje butala ob čeri. "Resničnostna oddaja je samo povečala težave," je priznal rokoborec.

Od zmenkov do poroke
Igralka Carmen Electra in nekdanji kitarist skupine Red Hot Chili Peppers, Dave Navarro, sta svojo ljubezen delila pred gledalci v dveh različnih oddajah. Prvo, katere rdeča nit je bilo njuno zmenkovanje, so na glasbeni televiziji predvajali leta 2002. Čez dve leti pa so vodilni na MTV-ju spet stopili do njiju in nastala je oddaja Til Death Do Us Part, kjer so se osredotočili na njune priprave na poroko.

Obstajala pa je le ena težava - par ni postavil datuma. To ni ustavilo snovalcev oddaje, ki so objavili, da bosta zagotovo dahnila usodni da. Njune priprave so posneli in uredili v resničnostno oddajo s sedmimi nadaljevanji. "Nič ni resnično, če pa okoli tebe skače osemčlanska ekipa. Zato na koncu dobiš najbolj resnični portret svojega življenja skupaj z osmimi kamermani," je potarnal Navarro potem, ko sta se po treh letih zakona s Carmen ločila.

Ljubezen premaga moč kamer
"Meet the Bakers" je bila še ena izmed "srečni do konca življenja" oddaj, ki je trajala dve sezoni. V njej sta bobnar Travis Baker in njegova izbranka, nekdanja mis ZDA, Shanna Moakler skupaj s tremi otroki igrala njuno družinsko idilo. Oddaja se je končala februarja 2006, čez pol leta pa je Travis obtožil Shanno, da je zanemarjala družino in zahteval ločitev. Oddaja je postala veliko bolj priljubljena zaradi njenih ponovitev, potem ko se je član skupine, ki naj bi se vrnila na prizorišče to poletje, Blink 182, utrpel hude opekline zaradi nesreče z letalom. Po okrevanju se je namreč vrnil v objem svoje nekdanje žene.

Prijateljstvo na preizkušnji
Resničnostne oddaje pa niso dvorezen meč samo za zakonce, ampak na preizkušnjo postavljajo tudi prijateljstva, kot sta ga imeli starleti Paris Hilton in Nicole Ritchie. V njuni resničnosti oddaji The Simple Life sta skupaj z "navadnimi" ljudmi opravljali vsakdanja opravila v podeželskem delu ZDA. Po treh sezonah in odmevnosti oddaje sta se nekdaj najboljši prijateljici sprli. Pri Foxu, kanalu, ki je predvajal njune dogodivščine, so trdili da mladenki med seboj nista spregovorili več mesecev. Navsezanje sta zvezdnici oddaje zakopali bojno sekiro in sta trenutno spet v tesnih stikih.

Resnično življenje po Slovensko
Svojega živjenja pa z gledalci ne delijo samo tuji zvezdniki in zvezdnice, pri nas ga je delno razgalila Rebeka Dremelj, ki je skupaj s svojim Sandijem gradila hišo na obrobju Brežic, v Brezini. V oddaji so se pojavili številni znanci slovenskih tabloidnih revij in oddaj. Njuna veza je ostala močna, kjub pojavljanju pred kamerami, je pa zato bilo več težav s samo hišo, kajti hitra gradnja je zahtevala manjše "lepotne" popravke.

K. K.