Lindsay Lohan ima z očetom precej težaven odnos. Lindsay se je z njim po njegovem prihodu iz ječe, kjer je odslužil kazen zaradi napada, precej zbližala. Oče pa je v svojem navdušenju nad spravo vsako podrobnost njunega odnosa hitel razlagati medijem. Foto:
Lindsay Lohan ima z očetom precej težaven odnos. Lindsay se je z njim po njegovem prihodu iz ječe, kjer je odslužil kazen zaradi napada, precej zbližala. Oče pa je v svojem navdušenju nad spravo vsako podrobnost njunega odnosa hitel razlagati medijem. Foto:
britney Spears
Ameriška popzvezdnica Britney Spears je morala plačati najmanj 2,7 milijona dolarjev za odvetniške tarife in stroške. Poleg očeta, ki skrbi za njene finance, pa je za njeno dobrobit skrbelo še 17 odvetnikov.
Miley Cyrus
Na fotografinjo Anno Leibovitz in Cyrusovo se je zaradi te fotografije vsul plaz kritik s strani staršev najstnikov, ki jim je Miley oz. Hannah Montana vzornica.
Brooke Shields
Veliko prahu so dvignile gole fotografije 10-letne Brooke Shields. Na tej fotografiji vidimo Brooke v prizoru iz Plave lagune.
Družina Cruise
Katie Holmes in Tom Cruise svojo triletno hčerko Suri oblačita le v obleke priznanih modnih oblikovalcev in dekletce nobene obleke ne obleče dvakrat.

V Hollywoodu imamo kar nekaj primerov, ko slava ne "stopi v glavo" le najstniškim zvezdnikom, temveč predvsem njihovim staršem. Namesto da bi svojim otrokom, ki se znajdejo v krutem svetu blišča, stali ob strani in jih usmerjali, preprosto pozabijo na svoje starševsko vlogo.

Na svojo (vlogo, namreč) sta gotovo pozabila Dina in Michael Lohan, ki sta bila svoji hčerki vse prej kot zaveznika. Lindsay je bila priča obtožbam očeta, ki je za njene težave z zasvojenostjo z opojnimi substancami okrivil mamo. Medtem ko se je Dina prek hčerkine slave dokopala do svoje resničnostne oddaje, pa je oče Michael med Lindsayjino romaco z DJ-ko Samantho Ronson svoje mnenje velikodušno delil z rumenimi mediji. Lindsay je takrat na svojem blogu napisala, da se počuti izdano, in očeta označila za odvisnika od slave.

Zaslužkarski in opolzki oče Jessice Simpson
Pogosto starši v svojih uspešnih otrocih vidijo zlato jamo in se prelevijo v njihove menedžerje. Oče Jessice in Ashlee Simpson Joe Truett Simpson naj bi za svoje menedžerske posle od svoje hčerke Jessice dobival od 10 do 20 odstotkov njenih dohodkov. Sicer nekdanji pridigar je nemalo prahu v javnosti dvigal s kočljivi izjavami.

Javnost se je zgražala nad njegovimi besedami za The Scoop, ki so vse prej kot primerne za govorjenje očeta o svoji hčerki: "Tako seksi je. Sploh ni važno, ali ima na sebi navadno kratko majico ali korzet. Ima namreč košarici D!"

Na račun Britney služi oče Spears
Potem ko se je Britney znašla v različnih težavah, tudi psihičnih, in morala za to dvakrat v bolnišnico, je sodišče odločilo, da je neprimerna za skrbništvo nad svojimi financami in drugimi poslovnimi zadevami. Nad njenim premoženjem po odločitvi sodišča bdi njen oče Jamie Spears, za kar je tudi dobro plačan. Sodišče v Los Angelesu mu je konec lanskega leta mesečno nadomestilo povišalo s 6.000 na 16.000 ameriških dolarjev, kar je skoraj 12.000 evrov.

Sicer pa je Britney, ki je bila boj na sodišču tudi za skrbništvo nad sinovoma, ki ju ima iz zakona s Kevinom Federlinom, za odvetniške tarife odštela skoraj 3 milijone ameriških zelencev. Pri vseh njenih težavah pa ji ni bila v oporo niti mama Lynne, ki je hčerko kljub njenemu nasprotovanju vključila v program za odvajanje od mamil. Čeprav jo je Britney nato popolnoma odrezala od svojega življenja, sta se kmalu spravili. Mama Spears, ki je napovedala knjigo o starševstvu, pa je kmalu dajala intervjuje glede mlajše hčerke Jamie Lynn, ki je zanosila pri 16 letih.

Ko se znajdeš na naslovnici zaradi razprtij staršev
Zdaj 22 letna igralka in pevka Hillary Duff pa se je znašla v rumenem tisku zaradi svojih staršev pred dobrim letom dni. Mama Susan Duff je bila na sodišču prepričana, da mora oče, filmski producent Robert Erhard Duff, "ki ima pod palcem milijone", plačati polovico za Hillaryjino rojstnodnevno zabavo. Tako je sodišče naložil očetu, da za zabavo za pevkin 21. rojstni dan prispeva 12.500 ameriških dolarjev, saj je njegova zavrnitev glede na Susanine besede "pustila na hčerki močan čustveni pečat".

Zaradi razprtij in medsebojnih obračunavanj se je na rumenih straneh znašla tudi zvezdnica Herojev Hayden Panettiere. Alan Panettiere in Lesley Vogel sta tabloide polnila zaradi fizičnega obračuna. Alan se je namreč spravil nad svojo ženo in se znašel za zapahi. Dan po aretaciji in plačilu 50.000 ameriških dolarjev varščine sta se zakonca že sprehajala z roki v roki.

Kje so meje dopustnega?
Ko se govori o starševstvu, svojo vlogo precej poudarja Billy Ray, country pevec, oče in menedžer najstniške zvezdnice Miley Cyrus. Čeprav velja za precej zaščitniškega, pa se mnogi sprašujejo, kje je bil, ko so nastale zdaj že kar slavne izzivalne fotografije njegove, takrat 15 let stare hčerke, za Venity Fair.

Na fotografinjo Anno Leibovitz in Cyrusovo se je vsul plaz kritik staršev najstnikov, ki jim je Miley oz. Hannah Montana vzornica. Fotografinja se je zagovarjala z besedami, da so bili na snemanju navzoči tudi igralkini starši, portretiranka se je branila, da gre za umetniške fotografije, oče Ray pa je dejal, da Miley več kože kot na spornih fotografijah (slikana je v postelji, zgoraj brez, ampak zakrita z rjuho ter z razmršenimi lasmi in zapeljivim pogledom čez ramo) pokaže v bikinkah na plaži.

Za še nespodobnejšo velja gola fotografija 10-letne Brooke Shields. Sporno fotografijo danes 44-letne igralke so želeli razstaviti v londonski galeriji Tate Modern, vendar so jo zaradi "kršenja zakonov spodobnosti" umaknili. Zdaj bo razstavljena fotografija odrasle zvezdnice v kopalkah.

Že pri devetih letih pa je leta 1941 s filmom There's One Born Every Minute svojo kariero začela tudi filmska legenda Elizabeth Taylor, za katere preboj med zvezde si je ves čas močno prizadevala njena mati Sara Viola Warmbrodt.

Za "superdeklico" Suri pri treh letih že iščejo filmsko vlogo
Ob vsem naštetem pa se lahko vprašamo, kako daleč bosta šla Katie Holmes in Tom Cruise, ki svojo triletno hčerko Suri oblačita le v obleke priznanih modnih oblikovalcev, Suri pa je vešča tudi že v hoji v visokih petkah. (Pre)hitro odraščujoči hčerki, ki pri svojih letih obiskuje že sedem različnih tečajev (med njimi za francoski in španski jezik, umetnost in ples) pa slavni hollywoodski par že intenzivno išče prvo filmsko vlogo.