Kobe in Vanessa sta imela štiri hčerke, najmlajša je stara samo nekaj mesecev. Foto: Reuters
Kobe in Vanessa sta imela štiri hčerke, najmlajša je stara samo nekaj mesecev. Foto: Reuters

Leta 1999 je bila Vanessa v srednji šoli, Kobe pa je bil star samo 20 let. Ko je dopolnila 18 let, sta se zaročila in se nato aprila 2001 poročila. Njegovi starši zakona niso odobravali in se tudi poroke niso udeležili, kar je za nekaj let močno načelo njegov odnos z njimi.

Leta 2003 se je košarkar znašel sredi škandala, saj se je pojavila prijava, da je v hotelu spolno zlorabil 19-letno dekle. Kobe je takrat sicer priznal, da ni bil zvest ženi Vanessi, a je zanikal spolno zlorabo in trdil, da je dekle v spolni odnos privolilo. Košarkar ni bil nikoli obsojen, saj je bil primer na sodišču opuščen, je pa zvezdnik po poslušanju vseh pričanj priznal, da zdaj razume, da punca vseeno v spolni odnos ni privolila.

V tistem času mu je žena ves čas stala ob strani in po poročanju tujih medijev po škandalu prejela 8-karatni diamantni prstan, vreden štiri milijone dolarjev. "Sedim pred vami, neverjetno jezen nase, ker sem bil nezvest," je pojasnil na novinarski konferenci po škandalu. "Svojo ženo ljubim z vsem srcem."

Foto: Reuters
Foto: Reuters

Ne glede na vse zakonske težave pa sta Kobe in Vanessa vedno ostajala popolnoma predana družini. Leta 2003 sta se razveselila prve hčerke Natalie, potem pa so se jima rodile še Gianna (ki je prav tako umrla v tragični helikopterski nesreči), zdaj tri leta stara Bienka in sedem mesecev stara Capri.

Leta 2011 vložena vloga za ločitev

Kljub predanosti družini in hčerkam pa sta se zakonca leta 2011 ponovno spopadla s težavami, saj je Vanessa po desetletju zakona vložila vlogo za ločitev, kot razlog pa navedla nepremostljive razlike. Ločitev se potem ni zgodila, vloga pa je bila do leta 2013 preklicana. "Z veseljem sporočava, da sva se ponovno povezala," je takrat zapisala na Instagramu in dodala, da se veselita skupne prihodnosti.

Ko se je Kobe leta 2015 upokojil v Ligi NBA, je Vanessa v izjavi jasno izrazila svojo podporo in veselje, kaj je "Bog pripravil za nas kot družino zdaj, ko se to poglavje končuje in se začenjajo nova".

Po preklicu ločitve sta bila videti srečnejša kot kdaj prej, novembra lani sta praznovala 20 let, odkar sta se spoznala, kar je zvezdnik zapisal tudi na družbenih omrežjih. "Pred 20 leti sem spoznal svojo najboljšo prijateljico, svojo kraljico Vanesso."

Ponosen na to, da je imel štiri hčerke

Večkrat je povedal, da so se prijatelji šalili na račun tega, da ima štiri hčerke. "Moji prijatelji pravijo, da ima sina lahko samo pravi moški. Pa jim odgovorim, da princeso ima pa lahko samo kralj."

Foto: Reuters
Foto: Reuters

Izjemno posebna je bila vez s hčerko Gianno, ki je ravno tako oboževala košarko in je za ta šport kazala precejšen talent. Decembra 2018 je za Entertainment Tonight priznal, kako močno se zabava v vlogi trenerja njene šolske ekipe. "Skupaj delamo leto in pol in v tem času so se neverjetno razvile. Delam s skupino odličnih staršev in ekipo resnično inteligentnih deklet – sicer so vse stare 12 let, a igrajo zelo dobro!"

S helikopterjem so bili iz Newport Beacha namenjeni v 130 kilometrov oddaljeni Thousand Oaks, kjer bi se morala 13-letna Gianna udeležiti treninga v Bryantovi košarkarski akademiji Mamba Academy.

Velik družinski človek

Njegovo družinsko vlogo so v odzivih po tragični novici poudarjali tudi prijatelji, med drugim Shaquille O'Neal, ki je zapisal, da je bil Kobe "veliko več kot zgolj športnik". "Kadar koli sva se videla, sem njegove otroke objemal, kot bi bili moji, in on je storil enako." Dodal je, da dobrega prijatelja že močno pogreša in še vedno ne more verjeti, da ga ni več.

Tudi Derek Jeter je poudaril, da čeprav je bil Bryant neverjetno nadarjen športnik, ki je bil obseden z zmagovanjem, nikoli ni govoril o svojih lovorikah, temveč o ženi Vanessi in svojih hčerkah. "Oboževal je svojo družino. Videl sem ga, kako je osvojil vse lovorike, a na igrišču ga nikoli nisem videl tako srečnega, kot je bil pred kratkim videti ob igrišču s hčerko Gigi."

Foto: Reuters
Foto: Reuters

Na njegovo smrt so se odzvali tudi številni zvezdniki. "To resnično nima smisla ... ravno pred kratkim sva se videla. Bog, prosim, pomagaj njegovi družini in jo vodi skozi ta izredno težek čas. Za vedno te bomo imeli radi, legende nikoli ne umrejo," je zapisal komik Kevin Hart.
Odzvala sta se tudi Chrissy Teigen in njen mož John Legend, ki je zapisal, kako žalostno je, da je umrl še en superzvezdnik, medtem ko so se v sklopu grammyjev ravno v Staples Areni, kjer je Bryant ustvaril toliko spominov, pripravljali na poklon pokojnemu Nipseyju Husslu. "Življenje je včasih lahko tako brutalno in nesmiselno."

Sožalje družini so izrazili tudi Will Smith, Kanye in Kim, nekdanji ameriški predsednik Barack Obama in številni drugi – med njimi Jennifer Lopez, Leonardo DiCaprio, Mariah Carey, Julia Roberts, Justin Bieber, Ellen DeGeneres, Pharrell Williams, Nick Jonas, Cher, Demi Lovato, Reese Witherspoon in Jimmy Kimmel.