Skupaj na bolj zdravi poti. Foto: EPA
Skupaj na bolj zdravi poti. Foto: EPA

Žena nekdanjega nemškega kanclerja Gerharda Schröderja je na družbenih omrežjih ponosno objavila fotografiji svojega moža, ki jima je pripisala: "Pred prostovoljno spremembo prehrane in o njej." Zakonca sta se namreč odločila, da bosta leto 2023 začela živeti bolj zdravo.

Po njenem mnenju je njen mož, ki je sicer znan po svojem navdušenju nad klobaso s karijem (currywurst), postal popolnoma nov moški. Vidno spremembo tako 52-letna Soyeon Schröder-Kim pripisuje temu, da je 78-letnik svojo priljubljeno klobaso s karijem zamenjal za zdravo hrano.

Delila je, da je zajtrk sestavljen iz ovsenih kosmičev in ovsenega mleka s svežim sadjem, za kosilo jesta ribe in veliko zelenjave, občasno tudi meso. Zvečer si privoščita predvsem artičoke, za sladico ju čaka naravni jogurt s kakavovimi zrnci in bučnimi semeni. Po novem se Schröder vzdrži pitja vina in "večino časa" celo klobase s karijem, poroča DPA.

Ikonični nemški prigrizek je leta 2002 ponudil tudi ameriškemu predsedniku

"Vau, 10 let mlajši!" in "Odlično in spoštovanje za vašo vzdržljivost", so komentirali uporabniki družbenih omrežij glede objavljenega portreta, na katerem je politik videti bistveno vitkejši v primerjavi s fotografijo iz preteklosti.

Ikonični nemški prigrizek – klobasa je prepojena s kečapom, nato potresena s kurkumo, čilijem v prahu in drugimi začimbami – je kot kancler leta 2002 naročil tudi za ameriškega predsednika Georgea W. Busha, ki je bil na obisku.

Z besedami, da je jed s klobaso ena od "energijskih ploščic" kvalificiranega delavca v proizvodnji, je leta 2021 obsodil potezo proizvajalca avtomobilov Volkswagen, ker je v menzi za osebje omenjeno klobaso zamenjal z vegetarijansko hrano.