Čeprav ni kazalo, da v zakonu hollywoodskega para škripa, se je očitno ljubezen po 15 mesecih ohladila. Foto: Reuters
Čeprav ni kazalo, da v zakonu hollywoodskega para škripa, se je očitno ljubezen po 15 mesecih ohladila. Foto: Reuters

Johnny Depp ima za seboj nekaj napornih dni, v petek mu je umrla mama, teden pa se je začel z novico, da se končuje tudi njegov zakon s stanovsko kolegico Amber Heard. 30-letnica je v ponedeljek na sodišče v Los Angelesu namreč vložila zahtevo za ločitev, hkrati pa zahteva tudi preživnino. 52-letni igralec je sodnika po poročanju BBC-ja že zaprosil, naj zahtevo za preživnino zavrne, a za zdaj še ni znano, komu bo sodnik ugodil.

Par se je pod drobnogledom javnosti zadnjič znašel aprila letos, ko je Heardova v Avstralijo pretihotapila svoja psa in jo je kljub strogim avstralskim zakonom odnesla zgolj z denarno kaznijo.

Združil ju je film
Depp in Heardova sta se spoznala leta 2011 med snemanjem filma Zapiti dnevnik (The Rum Diary), kmalu zatem pa je med njim preskočila iskrica, ki naj bi bila kriva tudi za razpad 14-letne Deppove zveze s francosko igralko in pevko Vanesso Paradis, v kateri sta se jima rodila dva otroka. Heardova je bila v času, ko je spoznala Deppa, v dolgoletni zvezi s havajsko umetnico in fotografinjo Tasyo van Ree.

Hollywoodski zvezdnik je moral pred Heardovo poklekniti kar dvakrat, saj si je prvič vzela nekaj časa za premislek, drugič pa je le privolila. Leta 2014 se je na njeni roki že lesketal zaročni prstan, leto pozneje pa sta se sprehodila do oltarja. A očitno zakonska sreča ni trajala dolgo, saj se bosta oba kmalu znova znašla na trgu samskih.