So bili zaljubljeni pogledi pristni, se zdaj sprašujejo tabloidi. Foto: EPA
So bili zaljubljeni pogledi pristni, se zdaj sprašujejo tabloidi. Foto: EPA
Reese in Jake sta bila med najbolj vročimi pari Hollywooda. Foto: US
Par na rockfestivalu Coachella v kalifornijski puščavi pomladi letos. Foto: JustJared

Zvezdnika naj bi se svojo dveletno zvezo odločila končati pred približno dvema tednoma. Takrat je o razhodu pisala navadno precej zanesljiva revija People, a sta predstavnika igralcev vztrajala, da sta Reese in Jake še vedno zaljubljena. Tokrat komentarjev od njiju ni.
"Potrebovala sta čas, da premislita, poleg tega sta bila vsak na svoji strani oceana," poroča vir blizu para. "Ko sta bila končno skupaj, sta se pogovorila in odločila, da je konec." Razhod naj bi bil popolnoma prijateljski: "Noben tretji ni vpleten. Razmerje se je preprosto izpelo. Hočeta biti previdna in ohraniti stvar zasebno zaradi Reesinih otrok."
Witherspoonovi sta se desetletna Ava in šestletni Deacon rodila v zakonu z Ryanom Philippejem, Jake pa je imel v zadnjih dveh letih v njunem življenju pomembno vlogo, saj je bil z otrokoma skorajda več kot njun oče.
Neki drug vir je zanikal poročila, da naj bi Gyllenhaal želel Reese zaprositi za roko, ona pa ni bila naklonjena tej ideji.
Od dekleta do nekdanje v dveh tednih
29-letni Gyllenhaal in štiri leta starejša Witherspoonova, ki sta se spoznala na snemanju filma Ugrabitev (2007), nista o svoji romanci nikdar govorila javno. No, če odštejete Reesin hvalospev Jakovim kuharskim spretnostim. "Jake je odličen kuhar," je oskarjevka povedala za revijo InStyle oktobra. "Veliko naredi. Konce tedna preživljava zunaj Los Angelesa, v Ojaiu, kjer imam ranč. Imava kokoši in gojiva kumare ter paradižnike. Krasno je."
Še pred nekaj tedni je Gyllenhaal Reese prvič v javnosti označil za svoje dekle, ko se je med promoviranjem svojega novega filma Brata razgovoril o otrocih. "Tako veliko sem se naučil od otrok v mojem življenju in nekako preprosto postanejo središče tvojega življenja in načina, kako gledaš na stvari," je povedal za avstralsko izdajo revije Grazia.
"Jasno, da obstajam na drugačen način v svetu mojega dekleta in v svetu moje sestre, a otroci so mi odprli moje srce in počutim se precej bolj odraslega in si želim biti odrasel kot rezultat tega."
Razmerje le fasada?
Kolumnisti in poznavalci Hollywooda že leta trdijo, da ima Gyllenhaal raje močnejši spol, zveza z Reese pa naj bi bila klasična "šovbiznis mahinacija". Številni istospolni igralci se namreč še vedno bojijo "priti iz omare", saj jim to neposredno zbije tržno ceno.
Studijski vodje namreč v glavne vloge romantičnih junakov neradi postavljajo homoseksualce, češ da to psihološko vpliva na gledalke, ki svojega idola ne morejo več gledati v isti luči.
Tako je denimo nedavno britanski igralec Rupert Everett izjavil, da mu je priznanje, da je gej, uničilo kariero. "Ne izplača se biti iskren. Dejstvo je namreč, da boste, če imate 25 let in ste homoseksualec, naleteli na velike težave v filmskem svetu," je dejal 50-letnik, ki je svojo spolno usmerjenost priznal pred 20 leti. "Dejstvo je, da je moja kariera nazadovala, odkar sem priznal, da sem gej."
Ted Casablanca, eden bolj znanih rumenih poznavalcev hollywoodskega ustroja, tako na spletni strani E Online trdi, da je šlo pri Jake in Reese od samega začetka za dogovor in da je Witherspoonova točno vedela, v kaj se spušča.