Jack Gleeson kot Joffrey Baratheon. Foto: Imdb
Jack Gleeson kot Joffrey Baratheon. Foto: Imdb
Zlobnega Joffreyja bomo videli tudi v četrti sezoni. Foto: Imdb

21-letni Irec je v intervjuju za Independent dejal, da bo najbolj vesel, ko bo prenehal sodelovati s serijo Igra prestolov, ko bo daleč stran od radovednih oči javnosti.

Medtem ko bi večina njegovih sovrstnikov želela postati slavnih, pa Gleesonu zvezdniški status ne odgovarja najbolj: "Preden sem začel snemati serijo, mi je vse delovalo zabavno. Način življenja, ki ga prinese nastopanje v uspešni TV-seriji, ni nekaj k čemur težim."

Gleeson pravi, da se je odločil, da se bo z igralstvom profesionalno prenehal ukvarjati takoj, ko konča poglavje Igra prestolov.

Prizemljeni zvezdnik pravi, da se nikoli ne gleda na televiziji: "To mi ni všeč. Bizarno je, ko vidiš posnetke. Rad bi ga branil (zlobnega kralja Joffreyja), ampak to bi bila zelo težka naloga."

Irec, ki je imel 17 let, ko se je prijavil na avdicijo za Igro prestolov, pravi, da, odkar živi v Trinityju, kjer študira filozofijo in teologijo, živi normalno življenje: "Odkar sem se začel zanimati za filozofijo med študijem in odkar sodelujem z Goalom in dramsko skupino, sem ponovno začel razmišljati o sebi, o tem, kaj resnično želim. Šele 21 jih imam, težko je vedeti, v kateri smeri bo teklo moje življenje."

Igralec, ki ga bomo videli tudi v četrti sezoni priljubljene serije, na HBO-ju pa jo bodo začeli prikazovati prihodnje leto, se veliko bolje kot igralec znajde kot prostovoljec. Irec se je tako pravkar vrnil s Haitija, kjer se je skupaj s humanitarno agencijo Goal udeležil ene izmed dobrodelnih akcij: "Navdihujoče je videti izboljšave na Haitiju, lepo je videti znova motivirane in močne ljudi, ki se trudijo na noge postaviti svoje življenje."