Po 25 letih vodenja lastne pogovorne oddaje se Larry King jeseni poslavlja s TV-zaslonov. Foto: EPA
Po 25 letih vodenja lastne pogovorne oddaje se Larry King jeseni poslavlja s TV-zaslonov. Foto: EPA
Larry KIng, Shawn Southwick
Larry in Shawn skušata zgladiti razlike in pokrpati luknje v zakonu. Foto: EPA

Svojo odločitev je King, ki je v svoji oddaji gostil številne znane ljudi z vsega sveta, sporočil prek socialnega omrežja Twitter. King naj bi o upokojitvi razmišljal že nekaj časa, a je bila odločitev kljub temu težka. "Utrujen sem od nočnih terminov. Čas je, da zaprem to poglavje življenja in odprem novo. Seveda si želim še delati na CNN-u. Odlična ekipa smo," je novinarjem na konferenci pojasnil King.

King je v svoji več kot pol stoletja dolgi karieri radijskega in televizijskega voditelja opravil okoli 50.000 intervjujev. Sprva je bil radijski voditelj, prvi intervju na malih zaslonih pa je opravil z nekdanjim guvernerjem New Yorka Mariom Cuomom. Iz oči v oči so se z njim v studiu CNN-a znašle številne slavne osebe s povsem različnih področij. Nazadnje je gostil košarkarja LeBrona Jamesa, komika Billa Maherja, predsednika ZDA Baracka Obamo, milijonarja Billa Gatesa in pevko Lady Gaga.

Razlog tudi padec gledanosti
Med razlogi za Kingovo slovo naj bi bil tudi postopen padec gledanosti njegove oddaje v zadnjih letih. Tudi zaradi močne konkurence, predvsem večernih oddaj Rachel Maddow na MSNBC-u in Seana Hannityja na Foxu.

Njegove je ime zapisno v knjigi rekordov
King, ki je dobil svoje mesto v Guinnessovi knjigi rekordov kot voditelj najdlje trajajoče oddaje na isti televiziji in v istem terminu, sicer upa, da bo lahko občasno posnel še kakšno oddajo. Na CNN-u bodo na njegovo mesto postavili drugega voditelja ali voditeljico. Mediji so že namigovali, da naj bi se s CNN pogovarjal s sodnikom britanskega talenta (Britain's Got Talent) Piersom Morganom. Ta je že imel svojo oddajo, v kateri je intervjuval znane osebnosti.

Osmi ločitveni postopek ustavljen
King pa bo zdaj imel več časa za družino. Aprila sta s 26 let mlajšo ženo Shawn Southwick sočasno vložila zahtevo za ločitev zaradi "nepremostljivih razlik", a sta kmalu zatem sporočila, da bosta poskusila znova, in ustavila ločitveni postopek.

Larry in Shawn, ki je voditeljeva sedma žena (poročen je bil osemkrat, dvakrat z isto žensko), sta se poročila leta 1997. V zakonu sta se jima rodila dva otroka - Chance ima danes 11 let, Cannon pa devet.

Spodaj si lahko ogledate nekaj posnetkov Larryjevih zadnjih intervjujev.