Archie, sedmi v vrsti za angleški prestol, za svojimi dedkom, stricem, bratrancema, sestrično in očetom, se je rodil pred dvema letoma na današnji dan. "Archieju želim vse najbolje in srečno praznovanje drugega rojstnega dne," je vnuku na družbenih omrežjih čestitala kraljica Elizabeta, dobrim željam pa so se pridružili tudi prestolonaslednik Charles ter princ William in njegova žena Kate.

Družina je torej za trenutek dala na stran trenutne odnose, ki so – milo rečeno – ohlajeni. Harry in Meghan sta namreč pred kratkim v pogovoru z Oprah Winfrey kraljevo družino obtožila pritiskov in nepravične obravnave, nekatere člane in zaposlene na dvoru pa celo rasizma. To je še povečalo razkol v kraljevi družini, ki ga je sprožil odhod para iz Londona in opustitev kraljevih dolžnosti.

Meghan je trenutno drugič noseča, v pričakovanju novega člana družine pa je napisala tudi otroško knjigo. Kot pravi, je navdih za zgodbo našla pri svojem partnerju. "Zgodba je nastala na podlagi pesmi, ki sem jo za Harryja napisala mesec dni po rojstvu Archieja, na očetovski dan."

Archie se je nič hudega sluteč znašel v sredini srditega kraljevega spora. Foto: Reuters
Archie se je nič hudega sluteč znašel v sredini srditega kraljevega spora. Foto: Reuters