Kraljica se je s svojim jaguarjem zapeljala po posestvu palače Windsor, kjer živi. (Fotografija je arhivska.) Foto: EPA
Kraljica se je s svojim jaguarjem zapeljala po posestvu palače Windsor, kjer živi. (Fotografija je arhivska.) Foto: EPA

"Fotografije bodo gotovo pomirile ljubitelje kraljeve družine, ki jih je skrbelo za njeno zdravje," je zapisal časnik The Sun, ki je poleg Daily Mirrora objavil fotografije, na katerih je mogoče videti, da je bila kraljica, ki je imela glavo ovito z ruto, nosila pa je tudi sončna očala, v avtomobilu sama.

Daily Mirror je zapisal, da je to prvič, da se je kraljica pojavila na prostem, odkar je noč preživela v bolnišnici.

Zdravniki so britanski monarhinji nedavno priporočili dva tedna počitka, ko lahko opravlja le lažja dela za pisalno mizo.

Sorodna novica Britance po novi napovedi kraljičinega "počitka" skrbi: Je Elizabeta (resneje) bolna?

Zdravstveno stanje Elizabete II. vzbuja nemir na Otoku. Na presenečenje mnogih je oktobra na dveh dogodkih hodila s palico. Sledila je odpoved njenega obiska na Severnem Irskem, nato pa je noč na 22. oktober iz uradno zgolj "praktičnih razlogov" preživela v zasebni bolnišnici kralja Edvarda VII., kjer je bila na preventivnih pregledih. Odpovedala je tudi udeležbo na podnebnem vrhu v Glasgowu, na katerem bo nastopila z videosporočilom.

Vse to še posebej bode v oči, ker je kraljica Elizabeta II. znana po svoji delavnosti, vestnemu izpolnjevanju vseh zadolžitev in za svoja leta dobri formi. Celo po smrti soproga princa Philipa aprila letos je bil njen koledar delovnih obveznosti že po nekaj tednih znova povsem zapolnjen.