Beatrice in Edoardo na poročni dan julija lani. Foto: Facebook/Buckighamska palača
Beatrice in Edoardo na poročni dan julija lani. Foto: Facebook/Buckighamska palača

32-letna princesa in Edoardo Mapelli Mozzi sta sporočila, da svojega prvega otroka pričakujeta jeseni, torej dobro leto po tem, ko sta si julija lani vendarle obljubila zvestobo.

Zaročila sta se namreč že leta 2019, a je med načrtovanjem velikega dogodka izbruhnil škandal, povezan z ameriškim mogotcem Jeffreyjem Epsteinom, v katerega je vpleten tudi princ Andrew. Kraljeva družina je takrat soglasno sklenila, da je poroko zaradi negativnega odziva javnosti in osredotočanja medijev na "napačne" poudarke dogodka bolje prestaviti. Beatrice je nato upala, da se bosta z Edoardom lahko zaobljubila maja, a je malo predtem izbruhnila pandemija covida-19 in sta morala poroko znova prestaviti.

17. julija lani sta se nato vendarle sprehodila pred oltar, slovesnost je bila majhna, prisotni so bili le njuni najbližji, iz Buckinghamske palače pa so po dogodku poslali nekaj fotografij in sporočili, da je svoji vnukinji svojo rabljeno obleko posodila kraljica, saj si je Beatrice zaželela vintage poročne oprave, pa tudi diamantno tiaro, ki jo je Elizabeta nosila na svoji poroki leta 1947.

To bo sicer že četrti letošnji Elizabetin pravnuk oz. pravnukinja, dva sta se namreč že rodila. V začetku februarja je mama prvič postala Beatricina mlajša sestra Eugenie, ki je rodila sina Augusta, marca se je tretjega otroka, sina Lucasa Philipa, razveselila Zara Tindall, sicer hči Elizabetine hčerke Anne, kmalu pa svojega drugega otroka pričakujeta princ Harry in njegova žena Meghan.