Pod pritiskom kampanje, ki jo je sprožil 22-letni angleški nogometni reprezentant, se je vlada Borisa Johnsona junija odločila podaljšati program razdeljevanja brezplačnih obrokov otrokom iz revnejših družin, s katerim je začela med karanteno, ko so bile šole zaprte.

Marcus Rashford. Foto: Reuters
Marcus Rashford. Foto: Reuters

"Da, zame je to lep trenutek. Ampak, veste, počutim se, kot da sem šele na začetku poti, ki jo želim doseči. Zdaj, ko sem na tem položaju, želim nagovoriti predsednika vlade in ga prositi, da se boni podaljšajo vsaj do polovice oktobra. Govoril sem z družinami, to pomoč še kako potrebujejo. To je moja glavna naloga, da prenesem to sporočilo," je za Reuters povedal nogometaš rdečih vragov.

Poleg Rashforda je britanska kraljica odlikovala 1495 ljudi, v glavnem zdravnike in medicinsko osebje ter različne strokovnjake, ki so zbirali sredstva za boj proti pandemiji koronavirusne bolezni 19.

Tovrstna odlikovanja kraljica podeljuje dvakrat letno, za novo leto in na kraljičin rojstni dan, ki ga Britanci praznujejo junija, čeprav je rojena 21. aprila 1926. Letošnje praznovanje so prestavili zaradi novega koronavirusa.