Število Elizabetinih pravnukov se vztrajno veča. Foto: Reuters
Število Elizabetinih pravnukov se vztrajno veča. Foto: Reuters

Nekdanji angleški igralec ragbija Mike Tindall je po poročanju revije Majesty na snemanju podcasta o ragbiju, na katerem redno sodeluje, razkril, da je njegova žena Zara Tindall rodila sina.

Zara je članica kraljeve družine, saj je hčerka princese Ane, edine hčerke in drugorojenke trenutne britanske kraljice Elizabete. Novorojenec je tretji otrok para, znano pa je tudi že njegovo ime Lucas Philip, s čimer sta se gotovo poklonila Zarinemu dedku, princu Filipu.

Prvorojenka Mia Grace se jima je rodila leta 2014, štiri leta pozneje pa sta dočakala še drugo hčer Leno Elizabeth. Za Zaro je sicer precej težko nosečniško obdobje, ki ga je še dodatno otežila pandemija. Po poročanju medijev naj bi pred rojstvom drugorojenke Lene in Lucasa Philipa doživela več splavov.

Zara je uspešna športna jahalka in olimpijka. Foto: EPA
Zara je uspešna športna jahalka in olimpijka. Foto: EPA

Mike in Zara sta sicer poleg Zarine kraljeve družine znana tudi kot uspešen športni par. Mike je kot ragbist uspešno zastopal angleške barve in leta 2003 z reprezentanco osvojil svetovno prvenstvo, Zara pa je športna jahalka in prejemnica srebrne medalje na olimpijskih igrah v Londonu.