"Prava" Jelena Karleuša. Foto: BoBo

V Združenih državah Amerike trenutno poteka že 16. sezona resničnostnega šova RuPaul's Drag Race. V njem za krono med sabo tekmujejo kraljice preoblek, ki pa se v času tekmovanja preizkušajo v različnih izzivih. Eden izmed rednih, in obveznih, delov oddaje je tudi Snatch Game.

V okviru tega si vsaka tekmovalka izbere eno izmed slavnih oseb, se vanjo preobrazi in jo, kar se da dobro, tudi oponaša. Letos se je v naboru znanih oseb znašla tudi srbska pevka Jelena Karleuša. Njeno podobo in vedenje je prevzela Plane Jane – odrsko ime Andrewa Dunajevskega. Ta se je rodil v Bostonu, a ima ruske in judovske korenine. Je sicer prva kraljica preobleke v resničnostnem šovu, ki tekoče govori rusko.

Večji del izziva je odgovarjanje na vprašanja, ki jih zastavlja RuPaul, na katera morajo tekmovalke odgovoriti malce karikirano in smešno, a tako, kot bi domnevno odgovoril človek, ki ga oponašajo.

Na vprašanje, po čem je Srbija še znana, je "Jelena" odgovorila: "Velika balkanska vojna," in nadaljevala s tem, da je samo sebe oklicala za BBW (Beautiful Balkan war survivor) (prelepa balkanska oseba, ki je preživela vojno).

Z upodobitvijo srbske zvezdnice je Plane Jane vse nasmejala do solz in tako pometla s konkurenco ter osvojila izziv.