Ena najbolj slavnih TV-osebnosti v ZDA je snemanje svoje oddaje v studiu morala ustaviti zaradi pandemije novega koronavirusa.

Po treh tednih premora pa se je v sredo vrnila na male zaslone, oddajo je posnela na svojem domu, v vlogi snemalke pa se je preizkusila Ellenina žena, igralka Portia de Rossi.

"Ena izmed stvari, ki sem jih dojela v karanteni, je, da so ljudje, kot da bi bili v zaporu, in tako pravzaprav je," se je pošalila DeGeneresova in nadaljevala, da se tako počuti predvsem zato, ker je že deset dni v istih oblačilih in ker so vsi v karanteni istospolno usmerjeni.

Čeprav se je Ellen zahvalila tudi vsem zdravstvenim delavcem in tistim, ki se vsakodnevno bojujejo proti novemu koronavirusu, so si vsi zapomnili le primerjavo z zaporom, ki pa ni naletela na dober odziv.

Številni so komentirali, da se Ellen ne zaveda neprimernosti izjave, saj živi v vili z osmimi spalnicami, desetimi kopalnicami, bazenom ... To je le ena izmed nepremičnin v lasti voditeljice in igralke.

"Moji prijatelji in ljubljene osebe so trenutno v zaporih v grozljivih razmerah, zaprti so in prestrašeni, saj ne vedo, kaj se jim bo zgodilo. Vaša 'šala' o tem, da ste doma v karanteni, pa je izjemno neprimerna in nespoštljiva," je tvitnila aktivistka za socialno pravičnost Diana.

"Zaporniki so v v 24-urni karanteni v celicah, ki so približno takšne velikosti kot vaš tuš, drugi pa spijo tri metre stran od bolnih zapornikov. In umirajo. Ne doživljate zapora, nikakor ne," je na Twitterju napisal Caleb Grossman.

"Ljudje dobesedno umirajo v zaporih zaradi koronavirusa, medtem ko se Ellen iz tega norčuje. Na tisoče ljudi v zaporih upa na najboljše, pri tem pa nimajo osnovne zaščite, kot je milo," je komentirala TV-kritičarka Caroline Framke.