Foto: EPA
Foto: EPA

V nedavnem intervjuju je Anthony Delon za Paris Match dejal, da se je njegov oče težko sprijaznil s krhkim zdravstvenim stanjem, in dodal, da obstaja "veliko tveganje," da je 88-letnik praznoval svoj zadnji božič, poroča The Guardian. "Ne govori veliko, utrudi ga ali ga moti, ko ga prosimo, naj nekaj ponovi, ker njegov glas ni več vedno jasen ali slišen," je v intervjuju dejal igralčev sin. Dodaja, da je njegov oče v oslabljenem stanju in da tega ne more prenesti.

V nekaj urah po objavi intervjuja je zvezdnik filmov V zenitu sonca, Umor v bazenu in Zorro po svojem odvetniku Christopha Ayele poslal sinu oster odgovor. "Alain Delon je bil zelo šokiran nad medijskim izbruhom, ki ga je orkestriral njegov sin Anthony," je sporočil igralčev odvetnik, ki je tudi vložil tožbo. Filmski zvezdnik je po odvetniku še sporočil, da ne prenese sinove agresivnosti, ki mu govori tudi, "da je senilen".

Guardian še poroča, da je Delona julija 2019 zadela kap, zaradi tega tudi redko zapusti svoje posestvo v Douchyju v francoski pokrajini Loire. Zaskrbljenost zaradi njegovega zdravstvenega stanja se je povečala, potem ko je njegova družina objavila sliko božične večerje, na kateri je igralec videti suh in šibak. Njegovo dobro počutje je bilo pod vprašajem že lani, potem ko so njegovi trije otroci vložili tožbo proti njegovi nekdanji pomočnici Hiromi Rollin, ki naj bi ga nadlegovala in mu grozila. Francosko tožilstvo je v četrtek sporočilo, da ne bodo ukrepali v zvezi z nobeno od dveh pritožb, saj ni dovolj dokazov, ki bi kazali na kaznivo dejanje.