"Dejstvo je, da koronavirus terja življenja, hkrati pa tudi spreminja delovanje človeškega telesa in vsakodnevne navade na načine, ki jih ni bilo mogoče predvideti,” je zapisala. Dunhamova je zbolela sredi marca. Njeni simptomi, ki so trajali tri tedne, so vključevali bolečine v sklepih, utrujenost, povišano temperature, otrplost, kašelj in izgubo okusa ter vonja. "Zdelo se mi je, kot da sem zapleten stroj, ki je bil izklopljen iz omrežja, nato pa so njegove žice napačno priključili,” je dodala.

Igralka je dodala, da ji je izkušnja s kronično boleznijo, boleha namreč za neozdravljivim Ehler-Danlosovim sindromom, pomagala pri soočanju z dolgotrajnimi vplivi. Po zaslugi osebnega zdravnika, ki ji je podal natančne napotke, se je izognila odhodu v bolnišnico in okrevala doma, v samoizolaciji. “Privilegij, ki ga večina ljudi nima,” je pojasnila.

Po mescu dni in ponovnem testiranju je bil rezultat negativen, vendar so številni simptomi še vedno ostali. “Gre za nekaj novega in neznanega, zato tudi zdravstveni delavci ne znajo napovedati mojega nadaljnjega okrevanja.”

Na koncu je Dunhamova zapisala, da čuti odgovornost, da z ljudmi deli svojo izkušnjo in jih spodbudi, da virus jemljejo bolj resno. “Sprejmite ustrezne ukrepe za zaščito sebe, svojih sosedov in bližnjih. Prihranite jim svet bolečine. Prihranite jim pot, ki si je nihče ne zasluži, ki ima milijon možnih izidov, ki jih še ne razumemo.