Hope Solo je znova naletela na težave z zakonom. Foto: EPA
Hope Solo je znova naletela na težave z zakonom. Foto: EPA
Hope Solo
Hope velja za nepogrešljiv člen ameriške izbrane nogometne vrste. Foto: EPA

Hope naj bi po poročilih policije udarila svojo sestro in nečaka, potem ko so jo možje v modrem obiskali na domu zaradi pritožb o kaljenju miru in napadu.

Z možem, nekdanjim zvezdnikom lige NFL Jerramyjem Stevensom, sta gostila zabavo, toda ko je prišla policija, je dogajanje že ušlo izpod nadzora. Policisti so aretirali ameriško nogometno zvezdico, ker je povzročila vidne poškodbe svoji sestri in nečaku. Policisti so jo zaprli brez možnosti plačila varščine. 23. junija se bo morala zglasiti na sodišču.

To ni prvič, da se je Hope spustila v fizične obračune. Novembra 2012 so aretirali njenega moža, ker naj bi jo domnevno napadel. Stevens, s katerim takrat še nista bila poročena, ni bil nikoli obsojen. Le dan po tem, ko so ga oprostili krivde, sta se s Hope poročila.

Vratarka velja v ZDA za eno najbolj priljubljenih športnic. Brani barve nogometnega kluba Seattle Reign in je redna članica ameriške izbrane vrste. Leta 2009 je bila razglašena za nogometašico leta, toda prepoznavnost si je zgradila tudi stran od zelenic. Leta 2011 se je tako pojavila v resničnostnem šovu Ples z zvezdami.