Paul Walker je bil s svojim videzom svetlolasega vseameriškega fanta rojen za Hollywood, a nikdar ni v polni meri izkoristil vseh svojih sposobnosti. Foto: Reuters
Paul Walker je bil s svojim videzom svetlolasega vseameriškega fanta rojen za Hollywood, a nikdar ni v polni meri izkoristil vseh svojih sposobnosti. Foto: Reuters
V njegovi zadnji vlogi ga bomo lahko videli marca.
Popolnoma uničeni porsche, v katerem je zgorel igralec. Foto: Reuters
Paul Walker s hčerko Meadow, ki je do svojega 14. leta živela na Havajih z mamo, v zadnjem letu pa se je preselila v Kalifornijo, da bi živela z očetom. Foto: Twitter

Svetlolasi igralec, ki je zaslovel prav z omenjeno dirkaško franšizo, v kateri mu je družbo delal Vin Diesel, še ni pozabljen - na obletnico njegove smrti so njegovi svojci, prijatelji, soigralci, pa tudi oboževalci delili spomine nanj in se mu poklonili na družabnih omrežjih.

"Tako srečo sem imel, da sem ga imel za starejšega brata," je Walkerjev mlajši brat, 26-letni Cody Walker, povedal za New York Daily News. Walkerja so preživeli trije bratje in sestra, a je prav Cody tisti, ki se je najbolj angažiral pri ohranjanju bratove zapuščine.

Tako je prav on (skupaj z bratom Calebom) posnel nekaj manjkajočih prizorov v Hitrih in drznih 7, ki jih Paulu ni uspelo dokončati, ob tem pa je še prevzel bratovo mesto v dobrodelni organizaciji Reach Out Worldwide z odpravami na potajfunske Filipine in Arkansas po tamkajšnjih uničujočih tornadih.

"To leto je prineslo ogromno izzivov, a tudi veliko zadoščenja. Treba je samo polno živeti svoje življenje. Da se veliko smejiš, ljubiš in najdeš svojo resnično srečo," je odgovoril Cody na vprašanje, kakšne življenjske nauke bi morali ljudje potegniti iz Paulovega življenja. "Ne pozabite, da ne glede na to, kako popolni mislite, da ste, niste dovolj popolni, da bi gledali zviška na kogar koli ... kadar koli."

Walkerjev oče, Paul Walker III., pa je za Entertainment Tonight dejal, da je ta čas v letu še posebej težak, saj praznično obdobje (v ZDA so ravno praznovali zahvalni dan) sovpada z obletnico sinove smrti. "Zdaj, zadnji mesec, ga še bolj pogrešam. Zame ni prav nič lažje," je priznal. "To je žalosten čas. Smo zelo tesna, ljubeča družina, Paul pa je zdaj manjkajoči košček, ki ga bomo za vedno pogrešali."

Vin Diesel še posebej čustven
Walkerju, ki je umrl v 41. letu starosti, so se ob obletnici poklonili tudi njegovi soigralci. "Rada te imam, Paul. Nedvomno živiš v srcih vseh, ki te imajo radi. Pošiljam ti neizmerno ljubezen v nebesa," je na Twitterju zapisala Michelle Rodriguez. "Vedno v naših srcih. Ne morem verjeti, da je že eno leto. Tvoj duh se bo neizmerno čutil po vsem svetu za vedno," pa je zapisal Ludacris.

Vin Diesel, ki je Walkerjevo smrt sprejel še posebej čustveno, pa je objavil fotografijo pokojnega prijatelja z njegovo hčerko Hanio. "Tako velik del mojega življenja je bil ... imel je dolge pogovore z mojo mamo, čuval je mojega angelčka ... ponosen je bil v vlogi strica Pabla. Navsezadnje sva snemala Hitre in drzne 4 na dan, ko se je Hania rodila, in on je bil edini, ki sem mu sporočil novico, on pa me je spodbujal, naj grem in prerežem popkovino. Bil je pomemben del mojega prehoda v očetovstvo ... tisti zdravi družinski član z najbolj pozitivnim življenjskim nazorom," je zapisal Diesel na svojem Facebooku, kjer zadnje leto redno objavlja skupne fotografije s pokojnim Walkerjem. "Danes leto dni ... leto dni žalovanja ... in njegova odsotnost me še vedno pušča brez besed. Pogrešamo te, Pablo."

Usodna strast do hitrosti
Walker, tudi zasebno veliki ljubitelj hitrih avtomobilov, je umrl na prazni cesti v kalifornijski Santa Clariti potem, ko se je s prijateljem Rodgerjem Rodasom po dobrodelni prireditvi odpeljal na testno vožnjo dirkalnega porscheja. Pri veliki hitrosti (160 km/h) je Rodas izgubil nadzor nad vozilom, ki ga strokovnjaki označujejo za precej nevarnega, se zaletel v drevo, avtomobil pa je zagorel.

Obdukcija je pokazala, da je Rodas umrl zaradi poškodb ob trku, medtem ko je Walker umrl zaradi kombinacije poškodb ob trku in opeklin.

Walker, ki je bil v zadnjih letih v zvezi s skoraj 20 let mlajšo Jasmine Gosnell, je imel iz prejšnje zveze 16-letno hčerko Meadow, ki je ob obletnici objavila staro fotografijo očeta z njo v naročju.