Ni znano, kje je 28-letni Britanec preživel praznične dni. Foto: Instagram Lewis Hamilton
Ni znano, kje je 28-letni Britanec preživel praznične dni. Foto: Instagram Lewis Hamilton
Lewis Hamilton
Na tekaških smučeh. Foto: Instagram Lewis Hamilton

Dirkač formule 1, ki se ponaša tudi z naslovom svetovnega prvaka, je božične praznike preživel na snegu, ni pa znano, v katerem zimskošportnem središču. O tem je želel seznaniti tudi svoje sledilce na Twitterju in Instagramu, zato je objavil nekaj fotografij s snega. Na eni tako teče na smučeh, na drugi je s krpljami, v nahrbtniku pa nosi enega izmed svojih dveh buldogov - na obeh pa je brez čelade. Na tretji fotografiji 28-letni Britanec nosi čelado. Fotografiral se je z mlajšim bratom Nickom, ki trpi za cerebralno paralizo.

"Bog je dober"
Dirkač je pod fotografije zapisal: "Takšen je bil moj božič. Brata sem prvič peljal na sneg, v posebnem stolu mu je šlo odlično! Kakšen blagoslov, da sem lahko z njim in s svojo družino. Bog je dober!!!" je zapisal na Twitterju, ni pa znano, ali mu je družbo delala tudi njegova izvoljenka, ameriška pevka Nicole Scherzinger, s katero sta se že večkrat razšla, a se tudi vedno znova pobotala. Zadnje novice tako so, da njuna ljubezen spet blesti in da naj bi Lewis za svojo drago že izbral zaročni prstan.

Kakor koli, odziv na fotografije ni bil prav prijeten, saj so ga številni okrcali, ker na snegu ni nosil čelade. Menijo, da gre vsaj za neprimeren, če že ne žaljiv čas objave, saj se nekdanji zvezdnik formule 1 Michael Schumacher zaradi hudega padca na smučanju v francoskem Meribelu še vedno bori za življenje. Drugi so mu očitali, da je bila njegova poteza precej "neokusna", in mu svetovali, naj fotografije umakne, če ne želi očrniti svojega ugleda.

"Pri teku na smučeh ni potrebna čelada"
Kot običajno pa je bila približno enako množična tudi skupina tistih, ki v Lewisovem dejanju ne vidi prav ničesar slabega ali žaljivega. "Le na eni fotografiji smuča in na tisti ima čelado. Na drugih pa le hodi ali teče na snegu. Bi morali zdaj vsi prenehati objavljati zimsko obarvane fotografije? Odrastite," se je glasil eden izmed številnih podobnih zapisov, ki so imeli približno takšno rdečo nit - Schumacherjeva nesreča je nekaj groznega, a zato še ni treba izbrisati vseh snežnih utrinkov. Nekateri pa so tudi opozorili, da niti profesionalni tekači na smučeh ne nosijo čelad.

Pridružil se je besedam podpore
Hamilton je bil sicer eden izmed številnih zdajšnjih ali nekdanjih dirkačev, ki so Schumacherju zaželeli dobre želje in spodbudne besede. Anglež je tako pred dnevi zapisal: "Misli in molitve mene in moje družine so z Michaelom in njegovo družino. Želim mu hitro okrevanje. Bog ga blagoslovi. Hamiltonovi."

Zdravstveno stanje sedemkratnega svetovnega prvaka sicer ostaja nespremenjeno - stabilno, a še vedno kritično.