Glasbenica je napisala knjigo spominov. Foto: EPA
Glasbenica je napisala knjigo spominov. Foto: EPA

O tem je sicer na splošno o tem govorila že večkrat, zdaj pa je o tem eksplicitno spregovorila v knjigi spominov z naslovom My Thoughts Exactly, kjer opozarja, da so bile tovrstni dogodki že takrat v glasbeni industriji močno razširjeni.

Povedala je, da je moškega spoznala leta 2015, po ločitvi od Sama Cooperja. Pravi, da se je zbudila v hotelski sobi in ugotovila, da poskuša ta moški z njo imeti spolni odnos.

Pred srečanjem naj bi ji ponudil pomoč pri boju z odvisnostmi, potem pa to izkoristil in jo "napil" s tekilo. Po prvem incidentu je vso krivdo prevalila nase in na to, da je pila alkohol, nato pa je na to poskušala pozabiti in se je zato z moškim spet srečala na neki zabavi.

Žal ji je, da ga ni prijavila
Tudi tam je bil alkohol, zato se je odpravila v njegovo hotelsko sobo, da bi si spočila, a je moški prišel za njo. "Zbudila sem se ob petih zjutraj, ker sem čutila, da nekdo poskuša pritisniti svoje golo telo ob moj goli hrbet." Dodaja, da je čutila, kako poskuša z njo imeti spolni odnos. "Umaknila sem se tako hitro, kot je bilo le mogoče, in skočila iz postelje. Našla sem oblačila in zbežala v svojo sobo."

Ob tem 33-letnica jasno opisuje svojo frustracijo glede tega, da se s težavo ni spoprijela prej oziroma da ni moškega prijavila – čeprav je poiskala svojega odvetnika in dala uradno izjavo o tej izkušnji. To je tudi močno vplivalo na njeno kariero, saj je zavrnila koncert za Radio 1 (ki je ena največjih radijskih postaj na Otoku), ker bi bil tam tudi on.

"Nisem si želela biti poleg njega, Radio 1 pa me je zaradi zavrnitve kaznoval tako, da mojega naslednjega singla Trigger Band ni predvajal," je pojasnila za The Guardian. A BBC na drugi strani v članku poudarja, da na Radiu 1 so predvajali njen singel, in vse očitke zavrača.

V pogovoru je dodala, da je želela ime napadalca razkriti v prihajajoči knjigi, a so ji knjižni agenti svetovali, da to ne bi bilo pametno. Poleg tega bo v spominih sicer razkrila še podrobnosti o sinovi smrti v letu 2010, nezvestobi in boju z odvisnostjo.