Linda Evangelista je razkrila, s kakšnimi težavami se bojuje. Foto: EPA
Linda Evangelista je razkrila, s kakšnimi težavami se bojuje. Foto: EPA

56-letna Kanadčanka je pojasnila, da se je odločila za neoperativni poseg, imenovan CoolSculpting, pri katerem odstranijo maščobo iz telesa tako, da pri nizkih temperaturah zamrznejo maščobne obloge na določenih delih telesa. A postopek se je pri njej končal slabo, saj so se po njem pojavile komplikacije, ki so povzročile, da se je njen zunanji videz korenito spremenil. Doživela je namreč redek stranski učinek, po katerem se njene maščobne celice niso zmanjšale, ampak povečale.

Linda na modni brvi. Foto: EPA
Linda na modni brvi. Foto: EPA

"Pojavila se mi je bolezen, ki mi ni le preprečila, da delam to, kar najraje delam, in se s tem tudi preživljam, ampak je povzročila, da sem zapadla v hudo depresijo, globoko žalost in v najgloblje brezno preziranja same sebe. Spremenila sem se v samotarko." Dejala je, da se je zaradi novega videza načrtno popolnoma umaknila iz javnega življenja.

"Želim stopiti iz hiše z dvignjeno glavo"

Pojasnila je tudi, da je zaradi spodletelega posega postala "neprepoznavna", kar so ugotovili tudi mediji, ki so pisali o njej. Novico je v sebi skrivala pet let. Napovedala je tudi tožbo podjetja Zeltiq's. "Tako sem utrujena od vsega tega. Želim znova stopiti skozi vrata svoje hiše s pokončno glavo, čeprav si nisem več podobna," je končala svoj zapis.

Pod objavo so se vsule spodbudne besede znanih imen modnega sveta. Britanska manekenka Naomi Campbell je zapisala: "Ploskam ti za pogum in moč, da si delila svojo zgodbo in nisi več njena talka. Ne morem si predstavljati bolečine, ki si jo nosila v sebi zadnjih pet let."

Linda Evangelista je bila ob Kate Moss, Naomi Campbell, Claudii Schiffer in Cindy Crawford ena prvih supermodelov. Bile so prave zvezdnice, primerljive s pevkami in igralkami, sprehajale so vse po modnih brveh in krasile naslovnice modnih revij.