Linda zahteva od Francoza visoko preživnino za sinčka. Foto: EPA
Linda zahteva od Francoza visoko preživnino za sinčka. Foto: EPA

46-letna Kanadčanka naj bi od svojega nekdanjega partnerja, ki bo dolžan preživnino za sinčka plačevati do njegovega 21. leta, zahtevala kar 46 tisoč ameriških dolarjev na mesec.

Nekdanja manekenka naj bi s tem presnetila tudi sodnika, ki se ukvarja s tem primerom: "To je najverjetneje najvišji znesek preživnine, ki ga je kdo zahteval na družinskem sodišču v Manhattnu," je dejal za New York Post neki vir.

Linda je navedla, da bo del preživnine porabila za varuške (80.000 dolarjev/leto) in telesne stražarje (175.000 dolarjev/leto), ki bodo 24 ur na dan skrbeli za njenega štiriletnega sinčka Augustina Jamesa. Sodnik bo odločitev o višini zneska preživnine sporočil naslednji mesec.

49-letni Francoz ima s hollywoodsko igralko Salmo Hayek triletno hčer Valentino. Hayek in Pinault sta se poročila leta 2009, vendar sta bila par že od leta 2006, ko je Evangelista zanosila. Pinault ima iz prejšnjega zakona, ki se je z ločitvijo končal leta 2004, že dva otroka - sina in hčer.

Pinaultov imperij luksuznih dobrin PPR, pod okriljem katerega delujejo številne modne znamke, naj bi bil vreden okrog 12 milijard evrov, Pinaultov zaslužek v letu 2010 pa naj bi bil okrog 3,7 milijona evrov, je poročal Bloomberg Businessweek.