Foto: EPA
Foto: EPA

"Moj najhujši strah se je uresničil: omenjajo me v epizodi South Parka," je sprva v posnetku, objavljenem na družbenih omrežjih, povedala Lizzo.

V zgodbi Konec debelosti je Lizzo predpisana kot alternativa zdravilom za hujšanje, kot je ozempic, piše Guardian. Oglas za zdravilo Lizzo se glasi tako: "Z Lizzo se počutite dobro glede svoje teže. 70 odstotkov pacientov na Lizzu ni več mar. Lizzo vam pomaga pojesti vse, kar želite, in zmanjšati telesno dejavnost na minimum."

Pevka je že dolgo zagovornica samosprejemanja, svoje telo slavi z drznimi oblekami. V nasprotju s šalo o South Parku pa se zavzema tudi za telesno dejavnost, saj pogosto snema svoje treninge in jih slavi v skladbi Fitness.

"Res sem ta pra***. Resnično sem pokazala svetu, kako se ljubiti in se ne zaje***, do te mere, da ti možje (ustvarjalca South Parka Trey Parker in Matt Stone) v Koloradu vedo, kdo za vraga sem, in to dajo v svojo risanko, ki jo predvajajo že 25 let. Pokažem ti, kako se ne zaje*** in še naprej ti bom kazala, kako se ne zaje***," je še komentirala Lizzo.

Ustvarjalca South Parka sicer nista posebej prijazna do njene glasbe, saj pravita, da stranski učinki poslušanja lahko vključujejo sra*** v ušesih. Pri tem sta avtorja kot referenco uporabila enega izmed stranskih učinkov pri zdravilih za hujšanje.

Izvajalka, ki je postala priljubljena predvsem s pesmimi Truth Hurts in Good as Hell, poskrbela je tudi za uvodno pesem v filmu Barbie, je zaradi svoje postave ikona gibanja za pozitiven odnos do svojega telesa, obenem pa je postala tarča spletnega norčevanja in sramotenja.

Za New York Times je marca pojasnila, kako se je njeno stališče glede njene zunanjosti razvilo onkraj izraza pozitivnost telesa: "Ideja o pozitivnosti telesa se je odmaknila od zastarele splošne koncepcije. Razvilo se je v telesno nevtralnost. Moje telo ni nikogaršnja stvar."

Lizzo se trenutno spopada z dvema tožbama nekdanjih zaposlenih, ki jo obtožujeta spolnega nadlegovanja, rasne diskriminacije in sovražnega delovnega okolja. Vse to ameriška glasbenica zanika.