Märtha Louise in Ari Behn se razhajata, a kot starša bosta ostala skupaj. Foto: EPA
Märtha Louise in Ari Behn se razhajata, a kot starša bosta ostala skupaj. Foto: EPA

Tudi v uradni izjavi kraljeve palače so zapisali, da je ločitev sporazumna in da skrbništvo nad 13-letno Maud Angelico, 11-letno Leah Isadoro in sedemletno Emmo Tallulah ostaja skupno. Deklice bodo še naprej živele pri mami in obiskovale iste šole, kot so jih do zdaj.

44-letna princesa, sestra norveškega prestolonaslednika Haakona in četrta v vrsti za prestol, je dodala, da sta z Arijem, ki je sicer pisatelj, storila vse, kar je bilo v njuni moči, da bi ohranila zakon. "Sva le človeka. Tako kot mnogi drugi, sva se oddaljila. Dolgo časa sva poskušala vse, da bi nama uspelo, vendar je postalo nemogoče nadaljevati," je pojasnila članica kraljeve družine.

"Počutiva se krivo, ker ne moreva več vzdrževati varnega pristana, ki si ga najini otroci zaslužijo. Zakona je sicer konec, še naprej pa bova drug ob drugem stala kot starša," je odločna.

Tudi njena starša, kralj Harald in kraljica Sonja, sta dejala, da je ločitev para "boleča in žalostna", vendar pa sta sta zagotovila, da bosta z - zdaj že kmalu nekdanjem - zetom in očetom njunih vnukinj ostala v dobrih odnosih.

V spodnji galeriji smo si zbrali tudi nekaj slik iz skupne življenjske poti Märthe Louise in Arija Behna.