Legendarni nogometaš obljublja, da je to njegov zadnji zakon. Foto: EPA
Legendarni nogometaš obljublja, da je to njegov zadnji zakon. Foto: EPA

53-letni Matthäus se je prejšnji konec tedna poročil s 26-letno rusko sociologinjo v lovskem gradu v slovaškem mestu Bela, poleg poročnega slavja pa sta mladoporočenca na dan svoje poroke krstila tudi svojega sedemmesečnega sina Milana.

"To je kot na mojih petih nastopih na svetovnem prvenstvu. Od vseh petih svetovnih prvenstev je bilo pri meni zgolj eno za vse večne čase. Obljubljam, da bom storil vse, da bom Anastasio osrečil," je ob tem za časnik Bild dejal Matthäus, ki mu je vso srečo v novem zakonu zaželel tudi njegov prijatelj in legendarni teniški igralec Boris Becker.

Nekdanji nogometaš, ki je zdaj nogometni trener, je bil poročen štirikrat, v katerih so se mu rodili dve hčerki in sin. Zakon s prvo ženo Silvio je trajal enajst let, v tem zakonu pa sta se jima rodili hčerki Viola in Alisa. Pet let je bil poročen s švicarsko manekenko in TV-voditeljico Lolito Moreno, ki mu je rodila sina Lorisa, medtem ko je treniral beograjski Partizan, pa se je zaljubil v srbsko modno oblikovalko Marijano Kostić, sledila pa je poroka (zakon je trajal štiri leta). Kmalu po ločitvi številka tri je takrat 47-letni Lothar v Las Vegasu dahnil da 21-letni ukrajinski manekenki Kristini Liliani Čudinovi, v zakonu pa sta zdržala dve leti.

Lothar je za nemško nogometno reprezentanco zbral 150 nastopov, v dveh desetletjih je ob tem dosegel 23 golov, z elfom pa je leta 1990 osvojil tudi naslov svetovnega prvaka.