38-letni Maculay Culkin se je z veseljem ponovno prelevil v vlogo, ki ga je leta 1990 izstrelila med filmske zvezde. Foto: Reuters
38-letni Maculay Culkin se je z veseljem ponovno prelevil v vlogo, ki ga je leta 1990 izstrelila med filmske zvezde. Foto: Reuters

Verjetno bi med nami zelo težko našli posameznika, ki si v decembrskih dnevih ne bi vsaj enkrat v življenju ogledali prvega ali drugega filma Sam doma (Home Alone) z Macaulayjem Culkinom v glavni vlogi. Prigode malega Kevina McCallisterja, ki ga družina med božičnimi prazniki pozabi doma, so skozi leta namreč postale klasičen del božičnega repertoarja.

Skoraj tri desetletja po izidu prvega filma se je Culkin na veselje ljubiteljev božične uspešnice vrnil v preteklost in v okviru novega Googlovega oglasa poskrbel za alternativni potek zgodbe. V oglasu, v katerem se sicer zvrsti nekaj znanih prizorov iz filma, lahko tako opazimo dve ključni spremembi – razen tega, da je Kevin odrasel, mu družbo v prazni hiši namreč dela Googlov asistent, ki mu lajša tako vsakodnevna opravila kot tudi pomaga ukaniti nepridiprava, ki ogrožata njegov dom.

Culkin je povedal, da je bilo zanimivo ponovno stopiti v Kevinove čevlje in poustvariti klasične prizore iz filmske uspešnice: "Ekipa je opravila odlično delo, dekoracija in rekviziti so bili popolnoma na mestu."

Culkin, ki ga je film Sam doma pri rosnih desetih letih izstrelil med zvezde, je v pogovorni oddaji z Ellen Degeneres povedal, da si je film nazadnje ogledal, ko je ob 15. obletnici izida izšla posebna izdaja z njegovim komentarjem. "To je moj čas," je sicer o vsem skupaj povedal Culkin, ki je pojasnil, da ga ljudje v času okoli božiča pogosteje prepoznajo na ulici, ga ogovorijo ali se želijo fotografirati z njim. "V tem času skušam biti čim manj zunaj," je priznal 38-letni Culkin, ki se v zadnjih letih po daljši odsotnosti iz javnega življenja počasi vrača na sceno.

Googlov oglas si lahko ogledate v videoposnetku spodaj.