Popzvezdnica Madonna je med slavnimi osebnostmi v preteklem letu zaslužila največ, za sabo je pustila celo hollywoodskega velikana Stevena Spielberga. Foto: EPA
Popzvezdnica Madonna je med slavnimi osebnostmi v preteklem letu zaslužila največ, za sabo je pustila celo hollywoodskega velikana Stevena Spielberga. Foto: EPA
Madonna
55-letna diva je s turnejo MDNA in oblačili ter dišavami po podatkih, ki so jih zbrali pri reviji Forbes, zaslužila okrog 125 milijonov dolarjev. To je bilo njeno finančno najdonosnejše leto od 1999, ko so začeli objavljati lestvico največjih zvezdniških zaslužkarjev. Foto: EPA
Madonna
27. julija 1983 je izdala debitantski album Madonna, pozneje pa je šla njena pot samo še navzgor, vse do nazivov najuspešnejše glasbene umetnice vseh časov in najbogatejše pevke. Pojavila se je tudi v Guinnessovi knjigi rekordov. Foto: EPA

Zvezdnica je v New York prišla leta 1978, ko je pustila študij in hotela uspeti kot plesalka. A sprejem v "velikem jabolku" je bil daleč od sanjskega. "Niso me sprejeli z odprtimi rokami," je dejala v intervjuju za revijo Harper's Bazaar in povedala, da je denar za najemnino za stanovanje služila tako, da je gola pozirala. "Zijala sem v ljudi, ki so zijali vame," je dodala.

"Prvo leto sem bila posiljena na strehi, na katero so me privlekli z nožem na hrbtu. Poleg tega so mi trikrat vlomili v stanovanje, čeprav tam, potem ko so mi pri prvem vlomu ukradli radio, nisem imela več ničesar vrednega," je povedala. Kraljica popa je dejala, da je v času napada ravno dopolnila 20 let. "Bilo je, kot da sem v drugem vesolju. Počutila sem se kot borec, ki se mora prebiti skozi množico, da bo preživel," je izjavila.

Dejala je, da je bil New York zanjo velik šok, tudi bala se je, motil jo je smrad urina in bruhanja, ki je bil povsod okoli njenega stanovanja, a vseeno se je v mestu počutila živo in pripravljeno boriti se.

Madonna in njena duhovna rast
V eni izmed najbolj osebni izpovedi zadnjega časa je tudi spregovorila o svoji verski spreobrnitvi. "Začela sem iskati pomen življenja in pravi smisel v življenju. Hotela sem postati mama, toda spoznala sem, da samo zato, ker sem borka za svobodo, še nisem kvalificirana, da lahko vzgajam otroka. Zato sem se odločila, da potrebujem duhovno noto v svojem življenju. Takrat sem odkrila kabalo," je priznala Madonna.

Hotela je le postati boljši človek, je dodala. "Iz nekega razloga je to ljudi naredilo živčne," je dejala in dodala, da zdaj preučuje Koran, saj verjame, da je pomembno preučiti vse svete knjige.

Težave s posvojitvijo
55-letnica je tudi priznala, da jo je precej prizadela odločitev malavijskih oblasti, ki so ji sprva preprečevale, da posvoji dve siroti. Dogodek je označila za "dno v njenem življenju".

"Nisem si mislila, da bom kaznovana, ker sem želela rešiti dve otroški življenji," je dejala. Zato se je prijavila na mednarodno agencijo za posvojitve in šla skozi celoten birokratski postopek, testiranja in čakanja v vrsti. "Usoda je hotela, da me je sredi procesa poklicala ženska iz male države v Afriki, ki se imenuje Malavi in mi povedala zgodbo o milijonih otrok, ki so osiroteli zaradi aidsa."

Madonna je pozneje kljub temu posvojila dva otroka iz Malavija. David Banda danes šteje enajst let, Mercy James pa sedem. Sicer pa ima Madonna s svojim nekdanjim osebnim trenerjem dva otroka: 16-letno Lourdes in 13-letnega Rocca.