Družina Rafaela Nadala. Foto: Reuters
Družina Rafaela Nadala. Foto: Reuters

Par, ki ceni zasebnost in rad živi umirjeno življenje, stran od kamer in pozornosti medijev, nikoli ni javno delil, kako sta poimenovala sina. Španski mediji so pisali, da nosi ime svojega slavnega očeta in je Rafael Nadal mlajši.

Malček je osvojil občinstvo na Odprtem prvenstvu Francije s prikupnimi grimasami, v rokah je držal mali lopar znamke Babolat, na katere prisega tudi njegov oče.

Rafael in Maria sta se po 14 letih zveze poročila na Majorki leta 2019, sina sta dobila oktobra 2022.

Kralj peska se je sicer na razočaranje številnih navijačev od Rolanda Garrosa, kjer je slavil 14-krat, poslovil že po prvem krogu. Previsoka ovira je bil Nemec Alexander Zverev, slavil je s 6:3, 7:6 in 6:3.

Rafael Nadal je končal nastope na letošnjem Rolandu Garrosu. Foto: Reuters
Rafael Nadal je končal nastope na letošnjem Rolandu Garrosu. Foto: Reuters

Za Nadala, ki bo 3. junija dopolnil 38 let, je to šele četrti poraz na 116 tekmah na Rolandu Garrosu po zmagovitem debiju leta 2005.

"Nisem 100-odstotno prepričan, a če je bilo zadnjič, sem se zabaval," je po dvoboju povedal Španec in ponovil, da obstaja "visok odstotek možnosti", da se ne vrne na Rolanda Garros. "Upam pa, da se bom v vsakem primeru vrnil na olimpijske igre to poletje," je dodal in razkril, da ga zelo verjetno ne bo v Wimbledonu.