Italijanski premier, ki slovi po svoji ljubezni do razkošja (ki vključuje tudi družbo lepih žensk), pravi, da z ženo nimata nikakršnih težav v zakonu. Foto: EPA
Italijanski premier, ki slovi po svoji ljubezni do razkošja (ki vključuje tudi družbo lepih žensk), pravi, da z ženo nimata nikakršnih težav v zakonu. Foto: EPA
Silvio Berlusconi in Mara Carfagna
Maro Carfagno (na fotografiji desno) pogosto označujejo za 'najlepšo ministrico na svetu'. Foto: EPA

Potem ko so italijanski časniki skupaj z zgodbicami o spravi objavili slike italijanskega predsednika Silvia Berlusconija in njegove žene Veronice Lario, kako se sprehajata z roko v roki, je Berlusconi zanikal, da bi sploh kdaj koli obstajala kriza v njunem zakonu. "Med nama ni bilo nikoli razprtij, zaradi česar časniki tudi ne bi smeli pisati o spravi. Časniki pišejo običajne lažnive zgodbice," je v pogovoru za tabloid Chi, ki je objavil fotografije, povedal Berlusconi.

(Ne ravno zadržani) Silvio "ceni zadržanost"
Fotografije so bile posnete v vili Certosa na Sardiniji, kjer si je družina Berlusconi privoščila počitek. Na vprašanje, zakaj se Veronica v javnosti ne kaže ob njegovi strani, je Berlusconi odgovoril, da zelo ceni njeno zadržanost. V preteklih mesecih so sicer italijanski mediji pisali o skorajšnji ločitvi 71-letnega medijskega mogotca od svoje 20 let mlajše soproge.

Berlusconi in Veronica imata tri otroke, še dva pa ima italijanski premier iz svojega prvega zakona s Carlo Dell'Oglio. Ta tudi upravljata z Berlusconijevo medijsko družbo Mediaset.

Berlusconijevo mednožje zbuja zanimanje
Pred kratkim pa so italijanski tabloidi od Belusconija dobili kost za glodanje, ko se je do golega slekel na plaži, nato pa se je tak tudi kopal in sončil. Njegovo premoženje med nogami namreč nikakor ni tako veliko kot tisto na njegovem računu ...

Pravzaprav je tako majhno, da mu je rumeni tisk nadel vzdevek "mali Silvio". A, saj je vajen tovrstne pozornosti, nekoč so ga v objektiv ujeli med praskanjem po mednožju.

Mara La Bella, ministrica
Tudi sicer ne ravno po uglajenem obnašanju sloveči italijanski premier je pred kratkim poskrbel za še eno senzacijo: za ministrico za enakopravnost spolov je imenoval nekdanjo misico in manekenko (večkrat je pozirala tudi popolnoma gola), 32-letno Maro Carfagno, za katero je na nekem sestanku s kolegi menda izjavil, da je "ustvarjena za na 'modroc', a ne za modrovanje". To imenovanje, ki se je zgodilo maja letos, je v javnosti sprožilo burne odzive, saj naj bi lepotico - njen vzdevek je Mara La Bella -, ki ima sicer diplomo iz prava, na odgovorni položaj imenoval zaradi spolnih uslug.

Morda je Silvio pri zanikanju zakonskih težav pozabil na dogodek, ko je januarja leta 2007 v neki italijanski TV-oddaji o Carfagni, ki je bila takrat "samo" poslanka, izjavil: "Če ne bi bil že poročen, bi se takoj poročil z njo." Soprogi Veronici se je moral javno opravičiti v italijanskem časopisju.