Maradona je na Kubi razvil prijateljstvo s Fidelom Castrom - a ob tem stkal tudi intimnejše vezi z domačinkami. Foto: AP
Maradona je na Kubi razvil prijateljstvo s Fidelom Castrom - a ob tem stkal tudi intimnejše vezi z domačinkami. Foto: AP

58-letni Maradona, ki danes dela kot tehnični direktor mehiškega nogometnega kluba Dorados de Sinaloa, ima sicer iz preostalih razmerij z različnimi ženskami pet otrok.

Maradonov odvetnik Matias Morla je povedal, da bo njegova stranka odpotovala na Kubo sredi leta in tam opravila teste očetovstva.

"Naredili bomo DNK-teste. Otroci so od različnih žensk in Diego jih bo priznal, ko se vrne na Kubo," je povedal Morla za argentinski časopis Clarín.

Ob tem je dodal, da je nekdanji argentinski kapetan v stiku z otroki, ni pa razkril njihove identitete.

Zahtevki o priznavanju očetovstva sicer potekajo prek kubanskega pravnega sistema, a, kot pravi Morla, namerava Maradona, eden največjih nogometnih igralcev vseh časov, vsem trem otrokom v bližnji prihodnosti podeliti svoj priimek.

Kokain zamenjale ženske

Maradona je v Havani preživel štiri leta, od leta 2000 do 2004, ko se je tam zdravil zaradi odvisnosti od mamil. Kuba ima stroge kazni za posedovanje mamil, v regiji pa slovi po tem, da redno pošilja svoje zdravnike in človekoljubno pomoč tistim, ki jih potrebujejo.

Maradona je v svojem kubanskem obdobju razvil prijateljstvo s Fidelom Castrom in si je celo tetoviral portret pokojnega kubanskega revolucionarja na svoja meča.

S hčerko Dalmo, ki se mu je rodila v dolgoletnem zakonu s Claudio Villafañe. Foto: AP
S hčerko Dalmo, ki se mu je rodila v dolgoletnem zakonu s Claudio Villafañe. Foto: AP

Castro je nogometno legendo običajno poklical že navsezgodaj in se z njim pomenkoval o vsem – od politike do športa, hkrati pa ga je spodbujal na poti k okrevanju.

A če Kuba ni imela opojnih substanc, pa je imela druge pasti, ki so mamile Maradono. Ker je imel na otoku mir pred paparaci in drugimi mediji, je nekdanji nogometaš lahko mirno užival v nočnem življenju Havane in obiskoval najboljše klube v mestu.

Po razpadu zakona s Claudio Villafañe so ga pogosto videvali s kubanskimi najstnicami, včasih tudi po dvema hkrati.

Morla je v preteklosti že priznal, da bi Maradona lahko v času, ko je bil na Kubi, spočel več otrok. "Strah me je Kube, upam, da je samo en (otrok) ... tam je bil dolgo, bil je samski in se ni lepo obnašal," je bil odkrit Maradonov odvetnik v intervjuju lani.