Pevka je konec aprila začela nastopati v lasvegaški Cezarjevi palači. Foto: Reuters
Pevka je konec aprila začela nastopati v lasvegaški Cezarjevi palači. Foto: Reuters

"Tako je dolgočasen in umeten ... Ves čas si morate izmišljevati komentarje o ljudeh. Polovica nastopov je dobrih in želiš samo potrditi nastopajočim, da so dobri. Potem pa se ustaviti pri teh besedah," je razlagala pevka po poročanju spletnega portala Huffington Post.

Ob vprašanju, ali bi se vrnila v šov - tudi če samo za finale -, je bila odločna: "Absolutno ne." Njena navzočnost v Idolu leta 2013 je sicer velikokrat polnila naslovnice, predvsem zaradi sporov, ki sta jih imeli s kolegico žirantko Nicki Minaj. Še več: stvari so bile med dekletoma tako napete, da naj bi Minajeva enkrat celo grozila, da bo ubila Careyjevo.

V intervjuju za avstralski radio KIIS-FM Careyjeva ni omenila svoje nekdanje nasprotnice po imenu, ampak je namignila, da so producenti oddaje njun domnevni spor napihnili zaradi večje gledanosti.

"Mislim, da jih ni ravno zanimalo, kako bi se žiranti med oddajo najbolje počutili. Toda postaviti dve dekleti drugo proti drugemu ni bilo 'kul'," je dejala. "Šov bi se moral vrteti okoli tekmovalcev, in ne neobstoječega spora. Prav zaradi teh razlogov se ne bi nikoli podala znova na isto pot."