Marija je v enem letu zaslužila 27,1 milijona dolarjev. Foto: Reuters
Marija je v enem letu zaslužila 27,1 milijona dolarjev. Foto: Reuters
MArija Šarapova
Šarapovi je poleg velikega zaslužka na otvoritvi olimpijskih iger pripadla posebna čast, saj je bila na ceremoniji nosilka ruske zastave. Foto: Reuters

Zaročenki slovenskega košarkarskega zvezdnika Saše Vujačiča, ki je trenutno številka tri ženskega tenisa, je v enem letu uspelo zaslužiti 27,1 milijona dolarjev.

Šarapova je 5,1 milijona evrov zaslužila z zmagami na teniških igriščih, preostalih 22 milijonov pa je prejela zahvaljujoč ekshibicijskim tekmam in pojavljanjem na različnih dogodkih ter predvsem zahvaljujoč sponzorskim pogodbam - je zaščitni obraz Eviana, Heada, Tag Heura, največ denarja pa prejme od športne znamke Nike, za katero je oblikovala tudi svojo kolekcijo oblačil. Njen najnovejši izziv je lastna linija slaščic, imenovana Sugarpova, ki naj bi bila premierno predstavljena na ameriškem odprtem prvenstvu avgusta.

Na seznamu desetih najbolje plačanih športnic najdemo kar sedem teniških igralk, ki upajo na olimpijsko medaljo.

Na drugem mestu se z zaslužkom 18,4 milijona dolarjev tako nahaja kitajska teniška igralka Li Na, na tretjem mestu pa je ameriška teniška igralka Serena Williams - med julijem 2011 in julijem 2012 je zaslužila 16,3 milijona ameriških dolarjev.

Trojici najbogatejših športnic na Forbesovi lestvici sledijo: danska teniška igralka Caroline Wozniacki (13,7 milijona), ameriška dirkačica Danica Patrick (13 milijonov), beloruska teniška igralka Victoria Azarenka (9,7 milijona), južnokorejska umetnostna drsalka Kim Juna (devet milijonov), srbska teniška igralka Ana Ivanović (7,2 milijona), poljska teniška igralka Agnieszka Radwanska (6,9 milijona) in tajvanska golfistka Yani Tseng (6,1 milijona).