Pisan rep je pavjemu samcu v največji ponos. Foto: AP
Pisan rep je pavjemu samcu v največji ponos. Foto: AP

V soboto je tabloidni časopis New York Post objavil reportažo o lastnikih pavov, ki ugotavljajo, da imajo te živali rade družbo, in pojasnjujejo, zakaj jih je bolje imeti več kot zgolj enega ali dva, za izhodišče pa je avtor postavil knjigo o tej temi, ki je izšla pred kratkim. Ob tem je mimogrede navedel tudi znane oboževalce teh čudovitih ptičev, Hugha Hefenerja, ki jih je imel v svoji graščini, in Martho Stewart, ki jim je namenila velik del svojega ogromnega posestva v zvezni državi New York.

Tisto, kar je znano svetovalko o življenjskem slogu in kuharico zmotilo, pa je bilo napačno število ptičev: namesto 16, kot je pisalo v članku, jih ima kar 21, je besno zapisala na Twitterju in dodala, da gre še za eno v vrsti "lažnih novic".

Ob tem je zatrdila, da so pavi zelo čiste živali in da je njihovo domovanje "brezhibno čisto". Priznava sicer, da so morda malo bolj glasni, a jih je vseeno veselje poslušati, je še navedla 79-letna podjetnica.

V tvitu, ki je sledil, je pohvalila osrednjega sogovornika v članku, Seana Flynna, ki je pred kratkim objavil knjigo o pavih kot hišnih ljubljenčkih z naslovom Why Peacocks? An Unlikely Search for Meaning in the World’s Most Magnificent Bird, o čemer je bilo v članku tudi največ govora. Kot je zapisala, je iz njene kritike Flynn izvzet, saj je "slišati zelo prijazen ljubitelj ptičev, ki razume čar in lepoto te čudovite vrste ptičev".