Emilio Estevez in Martin Sheen sta moči združila tudi pri filmu The Way, ki ga je režiral Emilio, v njem pa je igral (tudi) Martin. Foto: EPA
Emilio Estevez in Martin Sheen sta moči združila tudi pri filmu The Way, ki ga je režiral Emilio, v njem pa je igral (tudi) Martin. Foto: EPA

Sheen, ki se je rodil kot Ramon Gerardo Antonio Estevez pred malo več kot 70 leti, in njegov sin Emilio bosta napisala skupne spomine z naslovom Along the way, so sporočili iz založniške hiše Free Press, dela mednarodne družbe Simon & Schuster.

Knjiga bo izšla na očetovski dan leta 2012 (praznik se tradicionalno praznuje tretjo nedeljo v juniju), so še dejali in dodali, da bo knjiga spremljala "notranje in zunanje postaje na življenjskem potovanju očeta in sina", v knjigi pa bo opisano tudi sodelovanje starejšega in mlajšega Esteveza pri snemanju filma The Way, ki ga je režiral Emilio, v njem pa je igral Martin.

Priimek po katoliškem duhovniku
Kot je znano, je Martin Sheen v začetku svoje igralske kariere ime spremenil v čast katoliškemu duhovniku, njegovi otroci (poleg Emilia še Carlos, Ramon in hči Renee - vsi so bolj ali znani igralci) pa so ob rojstvu dobili priimek Estevez. Edini, ki je pozneje začel uporabljati priimek Sheen, je bil Carlos, ki je poangležil tudi ime in se spremenil v Charlieja.

Sheen starejši je goreč katolik in od leta 1961 poročen z Janet Templeton, njun zakon velja za enega najtrdnejših v zvezdniških krogih. Dva sinova sta jima do zdaj podarila sedem vnukov - Emilio ima sina Taylorja Levija in hčer Palomo Rae, Charlieju pa so se rodile tri hčerke (Cassandra, Sam J in Lola Rose) ter dvojčka Max in Bob.