Martina Navratilova je ena najboljših tenisačic vseh časov. Je zmagovalka 18 turnirjev za grand slam med posameznicami. Foto: EPA
Martina Navratilova je ena najboljših tenisačic vseh časov. Je zmagovalka 18 turnirjev za grand slam med posameznicami. Foto: EPA

66-letna nekdanja številka ena ženskega tenisa je januarja sporočila, da je zbolela za rakom grla in dojke. Odkrili so ji ga novembra lani. "Ta dvojni udarec je resen, vendar še vedno popravljiv in upam na ugoden razplet. Borila se bom z vsem, kar imam," je sporočila takrat.

In uspelo ji je, skoraj štiri mesece pozneje je vse svoje oboževalce pomirila s tem, da je raka premagala.

"Kolikor vem, sem za zdaj brez raka," je športna legenda s češkim in ameriškim potnim listom povedala znanemu voditelju Piersu Morganu za TalkTV (oddaja bo na sporedu v sredo). Dodala je, da jo čaka še obsevanje desne dojke: "Vendar le za nekaj tednov, in to je bolj preventiva kot kar koli drugega."

Nova diagnoza raka – leta 2010 se je že zdravila zaradi raka dojke, ki je bil takrat še v zgodnjem stadiju – jo je za tri dni spravila v popolno paniko. Bala se je, da "morda ne bom dočakala naslednjega božiča".

Omislila si je celo tako imenovani "bucket list" oziroma seznam doživetij, ki jih želi odkljukati pred smrtjo, oziroma razmišljala o tem, kaj bi še želela narediti, preden umre. Nakup in vožnja hitrega avtomobila sta bila takrat visoko na seznamu, je razkrila Navratilova.

Kot je dodala, je diagnoza na stranski tir postavila tudi načrte, da bi z ženo Julio Lemigovo posvojili otroka.