Ni bil del prepira. Foto: AP
Ni bil del prepira. Foto: AP

Sedem mesecev po smrti raperja Takeoffa, člana skupine Migos, je njegova mati Titania Davenport proti kegljišču v Teksasu, kjer je umrl, vložila tožbo. V njej navaja, da so bili obtoženci obveščeni, da bo pri njih 31. oktobra 2022 potekala zasebna zabava. Prizorišče naj bi za dogodek zunaj običajnega delavnika najela družina J. Princea, izvršnega direktorja glasbene založbe Rap-A-Lot, ta pa naj bi opozorila, da bodo med gosti tudi zvezdniki, kot so glasbeniki in športniki.

Sorodna novica V streljanju v Houstonu ubit ameriški raper Takeoff

Na omenjeni zabavi, ki se je je udeležil tudi izvajalčev stric Quavo, ta je bil prav tako del raperske zasedbe Migos, je bil 1. novembra raper, rojen kot Kirsnick Khari Tiquon Ball, v zgodnjih jutranjih urah ustreljen – med prepirom je nekdo začel streljati, zadeli pa sta ga zablodeli krogli. Sam je bil le nedolžen opazovalec, streli so bili zanj usodni.

Davenport, skrbnica njegovega premoženja, zdaj trdi, da so krivci prav lastniki prizorišča, ki po njenem mnenju niso, čeprav so vedeli za prihod slavnih osebnosti, poskrbeli za primerno in ustrezno varnost. Ker niso zagotovili preverjanja ljudi, ki so vstopili, poskrbeli za varnostne ukrepe in varnostno osebje ter upoštevanje pravil, s katerimi bi preprečili zločin proti povabljencem, vsem udeležencem pa so dali lažno predstavo, da je kraj varen, jih mati umrlega obtožuje malomarnosti, poroča Billboard.

Skupaj se tožba nanaša na 18 ločenih primerov domnevne malomarnosti, zaradi katere naj bi glasbenik med drugim utrpel "katastrofalne telesne poškodbe, prestal zavestno bolečino in trpljenje, doživel duševno bolečino, se zavedel svoje bližajoče se smrti in 'neupravičeno' umrl". V njej mama umrlega zahteva najmanj milijon dolarjev odškodnine.