Igralka pravi, da bolezni ne želi več skrivati. Foto: Reuters
Igralka pravi, da bolezni ne želi več skrivati. Foto: Reuters

34-letna igralka je le nekaj dni po poroki s 26-letnim bejzbolskim igralcem Cutterjem Dykstro, s katerim ima tudi sina, v intervjuju za revijo People razkrila, da so ji pri 20 letih odkrili multiplo sklerozo.

Igralka je v intervjuju povedala, da do zdaj ni bila pripravljena spregovoriti o svoji bolezni, saj je po vseh teh letih še zdaj ne more povsem sprejeti. Tudi diagnoza je bila zanjo šok, saj pravi, da ravno v času preiskav ni imela težav. Kot je znano, je multipla skleroza kronična avtoimunska vnetna bolezen, ki prizadene osrednje živčevje.

Bolezen dolga leta prikrivala
Čeprav ima simptome že dlje časa pod nadzorom, življenje z boleznijo ni lahko: "Brez vmesnih počitkov ne morem hoditi dlje časa, teči sploh ne morem. Po stopnicah lahko hodim, vendar niso najpreprostejša naloga zame. Ko hodim, pazim na vsak korak, kar je resnično frustrirajoče."
Dolga leta je bolezen prikrivala, saj se je bala, da bi razkritje bolezni škodovali njeni igralski karieri: "Včasih bi med snemanji potrebovala pet, deset minut počitka, ampak si zanj nisem upala prositi, da ne bi sodelavci postali sumničavi."

Siglerjeva je vesela, da bolezen dokaj uspešno nadzoruje zadnjih šest let, trenutno pa dvakrat dnevno jemlje tablete Tecfidera: "Življenje je trenutno obvladljivo. A moraš imeti veliko borbenega duha, drugače lahko bolezen popolnoma prevzame nadzor nad tvojim življenjem."

Sinu hoče biti vzor
Kot pravi, se je za razkritje odločila, ker ne želi celo življenje živeti s skrivnostjo, poleg tega pa jo je k temu spodbudil tudi njen dveletni sin Beau: "Hočem mu biti vzor poguma in moči."

Siglerjeva pa ni edina zvezdnica, ki se spopada s to zahrbtno boleznijo. Pred tremi leti so jo diagnostificirali zvezdniku resničnostnih šovov 30-letnemu Jacku Osbournu, sinu veliko bolj znanega pevca Ozzyja Osbourna, ženi republikanskega predsedniškega kandidata Mitta Romneyja Ann Romney so jo odkrili leta 1998, več let pa se je z njo bojeval zdaj že pokojni igralec in komik Richard Pryor.