Januarja sta svet šokirala s tem, da se umikata od kraljevih dolžnosti. Foto: AP
Januarja sta svet šokirala s tem, da se umikata od kraljevih dolžnosti. Foto: AP

Že v Veliki Britaniji sta se Harry in Meghan zavzemala za promocijo duševnega zdravja in sta opozarjala na diskriminacijo. Tokratni podkast, v katerem je gostoval par, so vodili trije šolarji iz Kalifornije. V njem sta bila vojvoda in vojvodinja Susseška kritična do žaljenja in diskriminiranja na spletu.

Meghan je v pogovoru med drugim povedala, da je bila lani le malokrat v javnosti, saj je ravno postala mama in se je bolj zadrževala doma. To pa je ni obvarovalo pred spletnim nadlegovanjem, kritikami in diskriminacijo. "Če ljudje govorijo o tebi stvari, ki niso resnične, je to zelo škodljivo za duševno zdravje," opozarja Meghan.

Nekdanja igralka je bila, odkar se je omožila v britansko kraljevo družino, pogosto tarča žaljenja, med drugim zaradi njenega izvora in barve kože.

Spomladi se je par odrekel svojim kraljevim obveznostim in zdaj skupaj z enoletnim sinom Archiejem živi v Kaliforniji. Kot je znano, sta pred kratkim podpisala 112 milijonov britanskih funtov vredno pogodbo z Netflixom. "Naš poudarek bo na ustvarjanju vsebin, ki informirajo, a hkrati dajejo upanje. Kot novopečenima staršema nama je pomembno tudi ustvarjanje navdihujočega družinskega programa," sta vojvoda in vojvodinja Susseška ob tem zapisala v izjavi za javnost.