Donald Trump se je s takrat še Melanio Knauss poročil leta 2005, čez leto dni pa se jima je rodil sin Barron. Foto: Reuters
Donald Trump se je s takrat še Melanio Knauss poročil leta 2005, čez leto dni pa se jima je rodil sin Barron. Foto: Reuters
Melania si je s sinom izjemno blizu, poročajo viri, ki trdijo, da Slovenka celo sama hodi ponj v šolo. Foto: Reuters
Pred Trump Towrom potekajo protesti že vse od Trumpove izvolitve 8. novembra. Foto: Reuters

Kot poroča New York Post, je razlog ta, da bi 10-letni Barron, edinec 46-letne Melanie, lahko še naprej obiskoval elitno zasebno šolo na Upper West Sidu, kjer stane letna šolnina dobrih 40.000 dolarjev.

"Melania in Barron sta si izjemno blizu, med kampanjo pa se je ta vez še okrepila," navaja vir blizu Trumpove tranzicijske ekipe. "Kampanja je bila za Barrona izjemno težka, ona pa upa, da bo lahko zdaj ohranjala distrakcije na minimumu."

Neki drugi vir ob tem dodaja, da bo nekdanja slovenska manekenka sicer potovala v Belo hišo, če jo bodo tam potrebovali, sicer pa bo njen osrednji fokus Barron. "Melania močno podpira svojega soproga in je povsem pripravljena na vse obveznosti, ki jih ima prva dama," navaja vir, ki še pravi, da obstaja možnost, da se bosta Melania in Barron preselila v Belo hišo konec šolskega leta, a za zdaj ni še nikakršnih konkretnih načrtov za to.

"Res je predana Barronu," pravi vir, ki trdi tudi, da Melania sina, ki ga ljubkovalno kliče "mini Donald", vzgaja pretežno sama in se pri tem ne zanaša na pomoč varušk. Celo v šolo naj bi ga hodila iskat kar sama.

Posebna ekipa in voznik
Odločitev, da Trumpova ostaneta na Manhattnu, bo močno okrepila varovanje okoli stolpnice, za kar bo treba angažirati tako newyorško policijo kot tajno službo.

"Ta stavba bo postala newyorška Bela hiša," meni Jim Reese, nekdanji vojaški poveljnik elitnih pripadnikov posebnih enot Delta Force, danes pa predsednik varnostne družbe TigerSwan. "Tajna služba bo morala zavarovati in zapreti celotno območje okoli stolpnice, da ne bi prišel blizu kak norec in razstrelil bombo."

Območje okoli Trump Towra je strogo varovano že od presenetljive Trumpove zmage 8. novembra, izredne razmere, vključno z zaporo 56. in 57. ulice, zaradi česar je tam nastal pravi prometni kaos, pa ostajajo v veljavi do nadaljnjega, so na petkovi novinarski konferenci potrdili predstavniki newyorške policije, tajne službe in mestnih oblasti. Pred nebotičnikom sicer že 11 dni potekajo protesti proti Trumpovi izvolitvi.

Kot je še povedal Reese, bo Barronu in Melanii (vsakemu posebej) dodeljen voznik in neznano število agentov tajne službe, Barrona pa bo v šolo vozilo oklepno vozilo. Poleg tega bo vsako jutro pred začetkom pouka posebna ekipa agentov iz varnostnih razlogov prečesala šolo.