Michelle Williams. Foto: EPA
Michelle Williams. Foto: EPA

Igralka, ki je za letošnjo indie uspešnico Blue Valentine nominirana za zlati globus, je za revijo Angeleno spregovorila o vrsti občutljivih tem, med njimi tudi tej, kako je odraščati ob hčerki brez njenega očeta.
"Bila sem le igralka, ki je imela dovolj sreče, da sem bila v pravem času na pravem kraju, kraju, kjer sem spoznala Matildinega očeta - in to je že veliko," pravi. "Bilo je veliko. In tudi za Matildo bo veliko, ko bo enkrat gledala Goro Brokeback. Gledala jo bom z njo, ko bo pripravljena. Težko si predstavljam, kako se bom ob tem počutila, a nekega dne, da, jo bova gledali skupaj."
Za zdaj pa Matilda odrašča na druge načine - en počasen dan za drugim. "Lasje ji zdaj segajo do brade in odločila se je, da se ji lahko postrižejo, a noče več paža," razlaga Williamsova. "Paž je ljubek za triletnico, a ona je zdaj stara pet let ... Noro, kako hitro mineva čas zame in kako mučno počasi teče njej. Pri štirih letih je govorila: 'Štiri in pol sem stara. Štiri in pet šestin. Štiri in sedem osmin,' ker so bili vsi prirastki pomembni."
Ob tem, ko čas za Williamsovo teče tako hitro, je tudi ona precej dozorela na svoj način, v največji meri zaradi vsega, kar je preživela. "Veliko sem naredila. Nase sem si naložila veliko stvari bolj zgodaj, kot bi pritikalo situaciji - bila sem v resnem razmerju in z otrokom. Ko sem rodila Matildo, sem bila stara 25 let, zato se mi zdi, kot da bi dohitela samo sebe, in 30 se zdi kot številka, ki se morda bolje ujema z vsemi temi stvarmi."