Smučarski par je v skupni objavi na družbenih omrežjih Instagram in Facebook z oboževalci med drugim delil fotografije nasmejane Mikaele z zaročnim prstanom in presrečnega Aleksandra, ki drži izbrankino roko. Objavo sta pospremila z več čustvenčki – od znaka za ljubezen do prstana in srečnega para –, ob tem pa očitno ocenila, da so besede nepotrebne.

Smučarska zvezdnika sta svojo ljubezen javnosti razkrila maja 2021, ko je Aamodt Kilde na družbenih omrežjih objavil fotografijo s Shiffrin, ob njej pa zapisal: "Ko veš, veš. In zdaj veste vi."

Objava, s katero sta športnika potrdila ugibanja, da sta zaročena, je sprožila navdušen odziv tako njunih oboževalcev kot športnih kolegov. Mikaelina reprezentančna kolegica Breezy Johnson je tako Norvežanu ponudila: "Torej bi rad smučal za nas??"

Tako 29-letna smučarska šampionka kot njen dve leti starejši zaročenec sta imela sicer to sezono precejšnjo smolo s poškodbo – Shiffrin je morala izpustiti del sezone po poškodbi kolena in gležnja konec januarja, le malo pred tem pa se je poškodoval tudi Kilde, ki se bo na bele strmine vrnil šele v naslednji sezoni.