Nočem umreti, toda sem na tej poti, saj sem hud alkoholik, priznava Tyson. Foto: EPA
Nočem umreti, toda sem na tej poti, saj sem hud alkoholik, priznava Tyson. Foto: EPA

"Živeti želim trezno življenje. Nočem umreti, toda sem na tej poti, saj sem hud alkoholik. Veliko slabega sem naredil in rad bi, da mi oprostite. Spremeniti želim način življenja," je boksarska legenda dejal v Friday Night Fights na športni televiziji ESPN.

"Včasih sem slab fant. Naredil sem veliko slabih stvari, želim, da mi je oproščeno," je skesano izjavil 47-letnik. "Želim si živeti drugačno življenje. Mamil in alkohola zdaj nisem vzel že šesti dan, to je zame čudež. Vsem, ki so mislili, da sem se odvadil mamil in alkohola, sem prej lagal. A danes je šesti dan zdravljenja, nikoli več tega ne bom jemal," trdi Tyson.

Vzpon in padec legende
Leta 1987 je takrat 20-letni Tyson postal najmlajši boksar, ki je osvojil tako WBC- kot tudi WBA- in IBF-naslov težkokatergornega prvaka. A pet let pozneje je bil obsojen zaradi posilstva lepotne kraljice Desiree Washington. Boksar je leto prej 18-letno dekle spolno napadel v hotelski sobi v Indianapolisu. Sodišče je Tysonu dodelilo šestletno zaporno kazen, za zapahi pa je preživel pol manj.

Nato se je vrnil v ring in leta 1997 poskrbel za odmevni incident, ko je Evanderju Hollyfieldu med dvobojem odgriznil košček uhlja. Leta 2006 je rokavice vrgel v kot, za njegove težave z zasvojenostjo pa je javnost izvedela leto dni pozneje, ko je bil zaradi posedovanja mamil in vožnje pod vplivom alkohola kaznovan s 24 urami v ječi in 360 urami družbenokoristnega dela. Toda iz objema zasvojenosti mu ni uspelo uiti vse do danes, a zdaj javno obljublja, da se bo spremenil.