Njeno pravo ime je sicer Destiny Hope, Miley pa je pravzaprav izpeljanka iz vzdevka Smiley, ki so ji ga nadeli v otroštvu, ko se je ves čas smehljala. Foto: EPA
Njeno pravo ime je sicer Destiny Hope, Miley pa je pravzaprav izpeljanka iz vzdevka Smiley, ki so ji ga nadeli v otroštvu, ko se je ves čas smehljala. Foto: EPA
Miley Cyrus
Oče mlade zvezdnice je znani kantripevec Billy Ray Cyrus, ki hčerko goreče podpira pri njeni karieri. Foto: EPA
Miley Cyrus
Miley si je veliko rojstnodnevno zabavo privoščila že pred časom, ko sta ji starša najela cel Disneyland, čestitat pa so ji prišli tudi številni znani obrazi - Tyra Banks, Jennifer Lowe Hewitt, Jennie Garth, Cindy Crawford ...

Miley je trenutno največja zvezda v Ameriki, zaslovela je s televizijsko nadaljevanko Hannah Montana, v kateri upodablja najstnico, ki živi dvojno življenje: podnevi živi življenje preprostega dekleta, ki hodi v šolo, ponoči pa se prelevi v pevsko senzacijo.

Mileyjin vzpon med zvezde je bil bliskovit - v seriji je debitirala marca 2006, zaradi velikega uspeha so jeseni istega leta izdali soundtrack, na katerem Miley zapoje osem pesmi iz serije. Njena samostojna glasbena kariera se je začela junija 2007, ko je izdala zgoščenko z naslovom Meet Miley Cyrus, leto dni pozneje pa še drugega, ki nosi ime Breakout. Oba albuma sta se takoj znašla na prvem mestu Billboardove lestvice.

Uspešna tako v petju kot v igranju
Svojo prvo igralsko vlogo pa je dobila že pri devetih letih, sledilo je še nekaj manjših vlog, pri 12 letih pa se je udeležila avdicije pri Disneyju za vlogo Hannah Montana, kjer so jo sprva zavrnili, nato pa si premislili. Očitno pametna odločitev, saj serija, z Miley na čelu, zdaj žanje velik uspeh, tako velik, da so se producenti odločili, da bodo posneli tudi film, ki ga predvidoma lahko pričakujemo spomladi 2009. Miley je svoj glas posodila tudi liku iz novega animiranega filma Bolt, v katerem nastopa tudi John Travolta.

Devica do poroke
Mlado zvezdnico je revija Forbes že leta 2007 uvrstila na seznam največjih zvezdniških zaslužkarjev, mlajših od 25 let, letos pa se je že znašla na seznamu stotih najvplivnejših ljudi revije Time. Odpravila se je tudi na koncertno turnejo po Združenih državah Amerike, ki jo je morala zaradi velikega zanimanja nazadnje podaljšati. Vstopnice za vseh 69 nastopov so pošle v rekordnem času, z njeno pomočjo pa je zaslovela tudi predskupina na turneji Jonas Brothers. Z Nickom Jonasom se je zapletla tudi v razmerje, ki je trajalo dve leti, a mladenka po vzoru Britney Spears kljub temu trdi, da bo ostala devica do poroke.

Se bo odločila za Playboy?
Ameriška javnost pa se je močno razburila, ko je Miley za revijo Vanity Fair posnela fotografije, na katerih se je pojavila zgoraj brez. Slike so sicer prikazovale samo goli hrbet, ki ga je zakrival tudi slap spuščenih las, sprednji del telesa pa je imela oviti v rjuho, vendar so se mnogi starši vseeno zgražali, da tako pohujšljivo dekle že ne more biti vzor njihovim otrokom. Nad Mileyjinim telesom pa se navdušuje tudi Hugh Hefner, ki komaj čaka, da bo mlada zvezdnica dopolnila 18 let in jo bo lahko poskusil prepričati, da se sleče za njegov Playboy. A počakati bo moral še dve leti in kdo ve, kaj se bo z Miley dogajalo takrat.

T. H.