Ksenija Suhinova je uradno najlepša Zemljanka. Foto: Reuters
Ksenija Suhinova je uradno najlepša Zemljanka. Foto: Reuters
Mis sveta
Najlepše tri: Indijka Parvathaj, zmagovalka Ksenija in druga spremljevalka Gabriel iz Trnidada in Tobaga. Foto: EPA

Prva spremljevalka je postala Parvathaj Omanakutan iz Indije, druga pa Gabriel Walcott iz Trinidada in Tobaga. Kot že verjetno veste, slovenske predstavnice letos ni bilo.

21-letna lepotica iz Sibirije je bila oblečena v čudovito vijolično obleko modne oblikovalke Irine Inicke. Mesto v polfinalu si je zagotovila že po prvem predtekmovanju "Mis sveta top model". Mnogi so mnenja, da je k njeni zmagi pripomogel prstan z zelo redkim kamnom tanzanitom, ki naj bi bil v harmoniji z njenimi sinjemodrimi očmi. Ksenija se lahko za svojo dobro postavo zahvali športu, s katerim se je ukvarjala že od otroštva. Trenirala je ritmično gimnastiko, plavanje in biatlon. Rusi so prepričani, da sta jo prav njen športni značaj in predanost dolgim treningom pripeljala na olimp lepote.

V superfinale pet lepotic
V velikem finalu se je sicer znašlo pet lepotic: poleg Rusinje, Indijke in mis Trinidada in Tobaga še dve Afričanki, Angolka in domačinka. Vseh pet superfinalist je "zaslišala" strokovna komisija. Ksenija je na vprašanje, zakaj si prav ona zasluži laskavi naziv, odgovorila: "Mislim, da lahko pomagam ljudem in želim pomagati ljudem, in če danes od tu odidem s krono, bom to tudi storila."

Pred televizijskimi zasloni milijarda Zemljanov
Spektakel, ki naj bi si ga po predvidevanjih organizatorja ogledala milijarda ljudi iz 187 držav, se je na velikem odru začel ob zvokih afriških bobnov, lepotice pa so poleg svojih oblek predstavile tudi v stvaritvah južnoafriških in jamajških oblikovalcev.

Posnetek prireditve ste si lahko ogledali tudi na našem 2. programu.

Tekmovanje za mis sveta 2008 je letos potekalo v Johannesburgu, čeprav bi moralo biti prvotno v ukrajinski prestolnici Kijevu, a so se odgovorni odločili, da zaradi varnostnih ukrepov (nemiri v Južni Osetiji) tekmovanje preselijo iz Evrope v Afriko.

J. R.