Amy je bila zelo navezana na svojega očeta. Foto: EPA
Amy je bila zelo navezana na svojega očeta. Foto: EPA

60-letni taksist in pevec v vzponu je na dogodku v londonskem hotelu Hilton, ki so se ga udeležili številni britanski zvezdniki, tudi nastopil.

Medtem ko je pel pesmi v čast svoji pokojni hčeri, je imel Mitch solzne oči, pri nekaterih srceparajočih pesmih pa je komajda izgovarjal besede.

Mitch, ki je letos izdal album Rush Of Love, nastopa pa po vsem Otoku, je sicer svojo glasbeno kariero začel graditi na osnovi hčerinega uspeha, česar pa Britanec ne zanika: "Seveda, da ne bi bil v takšnem položaju, če ne bi bil Amyjin oče, toda dobil sem priložnost in zakaj je ne bi izkoristil. Kdo pa ne bi rad želel posneti albuma?"

Sivolasec, ki se je podal na glasbeno pot z džezovskim albumom priredb in štirih izvirnih skladb, je po smrti svoje hčere gostoval v številnih oddajah tako na Otoku kot čez lužo.

Mitch: Blake je kriv!
V ZDA je tako nedolgo nazaj v oddaji Piersa Morgana Amyjinega moža Blaka Fielderja-Civila obtožil, da jo je vpeljal v svet mamil in alkohola: "Trudil sem se po najboljših močeh, da bi prekinil njuno zvezo, toda ni šlo ... Ljubila je Blaka!"

"Bila je zelo bolna. Uživala je ogromne količine mamil, tako da ne vem, kako je preživela tako dolgo," je dejal Mitch in dodal: "Bila je čista približno tri leta, njena težava je ostal alkohol."